Pirmais latviešu trilleris: "Latvieši ir visur" (61)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds "Atēna" klajā laidis grāmatu, kurai, iespējams, vajadzētu satricināt ne tikai literatūras vidi, bet arī sabiedrisko domu. Otto Ozola grāmata "Latvieši ir visur", iespējams, būs šī gada viena no spilgtākajām debijām, informē Andris Dobelis, apgāda "Atēna" izpilddirektors.

Grāmata, kurai vajadzētu satricināt - vai latvieši gribēja nolaupīt Zviedrijas karali!?

Tas ir provocējošā stilā rakstīts politisks piedzīvojumu romāns, kas met izaicinājumu daudziem Latvijas sabiedrībā valdošiem pieņēmumiem gan par vēsturi, gan citām aktuālām tēmām. Grāmatā pirmo reizi vienkopus salikti teju visi neparastākie fakti par latviešu dēkaiņiem XX gadsimtā; autors pauž citādu skatījumu uz PSRS sabrukumu un neatkarības atjaunošananu. Negaidīti skarbi, bet ar faktiem pamatota Zviedrijas vaina Latvijas ekonomiskajās problēmas.

Lai latviešiem un arī pašiem zviedriem būtu aizraujoši lasīt, stāsts veidots kā politisks trilleris ar krietnu devu melnā humora, kas savienots ar aizraujošu un skaistu mīlas stāstu.

"Latvieši ir visur"
"Latvieši ir visur" Foto: publicitātes

Ir acīmredzams, ka liela daļa grāmatā aprakstīto notikumu balstās uz patiesiem notikumiem.

Vairāki eksperti atzinuši, ka Latvijas literatūrā parādījies kaut kas īpaši neparasts. Literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis atzīst -

"Viena lieta gan skaidra - līdz šim pie mums šādā manierē neviens nav mēģinājis rakstīt, bet lasāmgabals patiesi aizraujošs."

Sociologs Arnis Kaktiņš norāda - "Grāmata ir laba atbilde arī visiem tiem, kuri cieš no nacionālās mazvērtības kompleksa."

Savukārt mūziķe Lorija Vuda atzīstas - "Autors piedāvā savu redzējumu, vēstures fakti un personāži salikti kopsakarībās, par kurām ikdienā mēs neaizdomājamies. Var piekrist, var arī nepiekrist, taču šis ceļojums laikā un telpā ir bezgala aizraujošs. Dažviet smējos skaļā balsī!"

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu