Tapusi animācijas filmiņa ar Kaupera dziesmām (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

14.decembrī, Rīgas galerijā "D.Fab" notiks bērnu grāmatas, dziesmas un animācijas filmas "Joka pēc alfabēts" prezentācija un pirmizrāde, informēja projekta sabiedrisko attiecību konsultante Maija Trikule.

Projekts "Joka pēc alfabēts" tapis, sadarbojoties māksliniecei Indrai Sproģei, komponistam Renāram Kauperam, apgādam "Zvaigzne ABC" un filmu studijai "Rija".

Kā atzīst idejas autori, šis komplekts ļaus bērniem vieglā un interesantā veidā apgūt alfabētu, izmantojot visas maņas. Alfabēta mācīšanās kļūs par jautru piedzīvojumu ar dažādām krāsām, tēliem, dziedāšanu un dejošanu.

"Joka pēc alfabēts" ir veidots no septiņiem īsiem uzzīmēties stāstiņiem, kur katrs vārds sākas ar nākamo alfabēta burtu un visi vārdi ir vizuāli uzzīmējami un ievietojami vienā ilustrācijā. Atšķirībā citām latviešu valodas alfabēta interpretācijām, kur visi burti tikuši asociēti ar kādu lietvārdu, veidojot tikai savstarpēji nesaistītu tēlu virkni, šeit tiek iesaistīti arī īpašības vārdi un darbības vārdi, līdz ar to tēliem ļaujot darboties un veidot stāstu. Bilde tiek fiksēta bērna redzes atmiņā, viņš spēj viegli atkārtot visus vārdus un pēc tam arī visus burtus alfabēta kārtībā.

Lai tie bērni, kuriem labāk ir attīstīta dzirdes atmiņa, arī varētu viegli iegaumēt alfabētu, komplektā ir iekļauta Kaupera sacerētā un kopā ar bērnu vokālo ansambli "Nianse" iedziedātā dziesma "Joka pēc alfabēts".

Pēc Sproģes scenārija ir tapusi arī režisora Reiņa Kalnaeļļa animācijas filma. Alfabēts sākas ar apaļu ābolu, kas kopā ar gliemežu ģimeni, krabi, lāci, mušu, odu, peli, trusi un zaļo žurku priecājas par it kā netīšām salikto alfabētu.

"Joka pēc alfabēts"
"Joka pēc alfabēts" Foto: publicitātes

Animācijas filma, dziesma un grāmata papildina viena otru, ļaujot bērniem alfabēta stāstu uztvert ar visām maņām. Tādejādi alfabēta mācīšanās kļūst par jautru piedzīvojumu ar dažādām krāsām, tēliem, dziedāšanu un dejošanu, saka projekta autori.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu