Izdota Kristīnes Sadovskas pirmā pasaku grāmata (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecībā "Dienas grāmata" klajā laista dzejnieces un grāmatu recenzentes Kristīnes Sadovskas pirmā pasaku grāmata bērniem un pieaugušajiem "Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti", informē izdevniecībā.

Kāpēc Vārnu iela ir Vārnu iela? Kas ir pasaules lielākā Peldētājpele? Kurš slauka skursteņus, pirms nāk Ziemassvētku vecītis, un ko darīt, ja mīkstais kaķa kažoks jau kopš agra rīta pārvērties ņercādā?…

"Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti” ir dzejnieces un grāmatu recenzentes Kristīnes Sadovskas pirmā pasaku grāmata bērniem un pieaugušajiem.

Sadovskas pasaku tēli ataino pasauli ap mums un mūs pašus - kādi esam, kādi gribam būt.

Lilijas Berzinskas lieliskās ilustrācijas rosina iztēli un padara grāmatā sastopamās būtnes tuvas un mīļas.

Šie un vēl daudzi citi ir nebakadnustāsti par Nebakadnukaķi un radībām, kas mājo mums apkārt. Cilvēciskām. Jo cilvēki redz tikai tos, kas ir līdzīgi viņiem pašiem. Varbūt līdzīguma nemaz nav, bet varbūt tā ir vairāk, nekā spējam iedomāties. Ko gan domā tāds Nebakadnukaķis, kad glaužas gar kājām? Ej nu zini! Nebijs vienkārši stāsta par sevi un pārējiem. Man, tev, lieliem un maziem bērniem, mums visiem.

"Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti"
"Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti" Foto: publicitātes

Kristīne Sadovska (1969), Klāva Elsberga prēmijas laureāte par dzejoļu krājumu "Jukusi saulespuķe" (1995), sastādījusi latviešu dzejas krājumu All Birds Know It, regulāri publicē jaunāko grāmatu recenzijas laikrakstā "Diena" un kultūras periodikā. Stāsti un dzejoļi publicēti žurnālā Karogs un citos periodiskajos izdevumos.

Lilija Berzinska (1978) ir māksliniece, tulkotāja, bērnu rakstniece. 2009. gadā tika izdota viņas pirmā pasaku grāmata bērniem ar pašas zīmētām ilustrācijām "Nezināmais zvērs".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu