Atkārtoti izdod Andra Kolberga kriminālromānus (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar ievērojamā latviešu kriminālromānu rakstnieka Andra Kolberga darbu "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili" izdevniecība "Dienas Grāmata" aizsākusi jaunu grāmatu sēriju - "A.K. kriminālromānu bibliotēka", informē izdevniecībā.

Ja vienkopus savāktu visus iecienītākā latviešu kriminālromānu rakstnieka Andra Kolberga sarakstītos darbus - romānus, feļetonus, stāstus, publicistiku, kinoscenārijus un arī neskaitāmos viņa darbu tulkojumu izdevumus svešvalodās - iespējams, tā būtu pati lielākā viena latviešu rakstnieka radītā bibliotēka.

Kolbergs joprojām, nešaubīgi, ir mūsu izcilākais kriminālromānu žanra meistars,

jo viņa apskaužami plašais lasītāju loks ir gan vienkārši asa sižeta izklaides cienītāji, gan grūti pārliecināmie intelektuāļi.

"Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili"

Kriminālromāna "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili" centrā ir izbijis futbolists Kārlis Valders, kurš pēc nelaimīga negadījuma laukumā pusparalizēts mēģina atgriezties dzīvē, sabiedrībā. Kopš negadījuma ir aizritējis daudz gadu, Mudīti, viņa pusaudža gadu lielo mīlestību, tie ieslēguši pagātnē. Kārlis vairs netic laimes iespējamībai, tomēr ilgojas un cer, līdz kādudien viņa negaidīti atkal uzrodas viņa dzīvē. Tomēr "ceļojums laikā", kā zināms, ir bīstams — un atgriešanās nevietā un nelaikā var izraisīt neparedzētas sekas...

"Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili"
"Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili" Foto: publicitātes

"Atraitne janvārī"

"Atraitne janvārī" ir otrā sērijas grāmata no iecerētajām piecpadsmit - nozīmīgākajiem un populārākajiem Andra Kolberga darbiem - lasītāja vaļaspriekam!

Slēpotāju vilciens no Rīgas dodas uz Ērgļiem, lai iekarotu Gaiziņu. Inženiera Gvido Liekņa kupejā iegadās nejauša līdzbiedre — jauka, simpātiska, lai arī dzīves nedaudz nogurdināta sieviete. Tomēr romantiski aizsācies ceļš aizved baigā nekurienē…

""Atraitne janvārī" man pašam ir vismīļākais romāns, lai gan piekrītu apgalvojumam, ka vecākiem visi bērni mīļi,"

tā pats autors.

"Atraitne janvārī"
"Atraitne janvārī" Foto: publicitātes

""Atraitne janvārī" ir vizuāli viegli uztverams darbs, tāpēc ieinteresēja vairākus Rīgas kinostudijas režisorus, taču neviens līdz filmai netika. Visskaidrāk izteicās Aleksandrs Leimanis jeb Ottovičs: "Ziemas sals nenāks par labu ne manai, ne uzņemšanas aparatūras veselībai — eļļas dēļ sals ciet!""

Jāņa Esīša mākslinieciskais noformējums.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu