Kādu vīnu lai izvēlas? (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā jaunu autoru Valentīnas Grandānes un Akseļa Riteņa ceļvedi vīna pasaulē "Vīns", informē izdevniecībā.

Latvijas vīna speciālisti Valentīna Grandāne un Akselis Ritenis jaunajā grāmatā "Vīns" pierāda - vīnu var garšot, smaržot un novērtēt ikviens.

Vīna baudīšana ir prieks, kurā var piedalīties katrs, pat ja vīna etiķetes drukātas svešās valodās un ir grūti šajā piedāvājumā orientēties un to izprast. Vīna pasaules fascinējošā bagātība bieži vien liedz mums to saprast.

Šī grāmata ir ceļvedis vīna pasaulē, lai labāk saprastu, ar ko saistās šie svešie vārdi, kā vīnu izvēlēties, kā lietot, kā to iegādāties un kā saskaņot ar ēdieniem svētkos un ikdienā.
Valentīna Grandāne
Valentīna Grandāne Foto: latconsul.lv

Vēl grāmatā ir nodaļas par vīna gatavošanu, klasiskajiem vīnu stiliem, vīnogu audzēšanu, kultivēšanu un vīnogu šķirnēm. Grāmatas svarīga sastāvdaļa saistās ar vīna darīšanas apgabaliem, kur aplūkotas tradicionālās un Jaunās pasaules vīna zemes, jo katrā no tām ir sava augsne un mikroklimats, kas ietekmē vienas un tās pašas vīnogu šķirnes un rezultātā – vīna garšas īpašības.

Foto: publicitātes
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu