Ziedoņa fonds izdos CD un veidos dzejnieka muzeju "Dzirnakmeņi"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Maija sākumā, 1.maijā, jaunizveidotais dzejnieka Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" izdos mūzikas albumu, kur melodijām vārdus rakstījis pats Ziedonis, TVNET informē fonda pārstāvis Ēvalds Gaušis.

Imanta Ziedoņa gads

Šo gadu varētu saukt par Ziedoņa gadu, jo dzejnieka daiļrade tikusi izmantota dažādos mākslas žanros, piemēram, teātrī - "Krāsainās pasakas" Valmieras teātrī un Jaunā Rīgas Teātra izrāde "Ziedonis un visums". Tā vien šķiet, ka pašmāju sabiedrība Imantu Ziedoni novērtē arvien vairāk, par ko liecina arī šis, pērn izveidotais, viņam veltītais fonds "Viegli".

Fonds un tā nākotnes vīzija

Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā. Lai to sasniegtu, fonda uzdevums ir veicināt Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos, veidot un atlasīt radošas, neparastas idejas, kā arī sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu. Viens no veidiem, kā šos uzdevumus izpildīt, ir Imanta Ziedoņa muzeja "Dzirnakmeņi" izveide. Tuvākajā nākotnē fonds vēlas panākt, lai Imanta Ziedoņa muzejs ir starptautiski atzīts radošuma centrs, kas iemieso dzejnieka daiļradi un turpina attīstīt viņam tuvas vērtības. Plānots, ka "Dzirnakmeņos" katru gadu varētu norisināties gan publiski, gan privāti pasākumi (talkas, dzejas dienas, koncerti u.tml.) ar ievērojamu Latvijas sabiedrības rezonansi.

Jaunais mūzikas albums

Albuma vāks
Albuma vāks Foto: publicitātes

Jau šobrīd fonda mājas lapā ir iespējams noklausīties pirmās divas no jaunā albuma dziesmām. Jānis Holšteins-Upmanis, mūziķis un fonda "Viegli" valdes loceklis, par jauno albumu TVNET saka:

"Veidojot šo albumu, nemēģinājām pieturēties pie vispārpieņemtajiem mūzikas un skaistuma standartiem.

Centāmies parādīt, ka jaunrades process var būt viegls, un ceram, ka klausītāji uztvers šā albuma vēstījumu arī ārpus mūzikas robežām."

"Viegli" komanda
"Viegli" komanda Foto: publicitātes

Digitālais muzejs ir unikāls, jauna formāta muzejs, kas ar vizuālu, audio, video materiālu un spēles elementu palīdzību ļauj iepazīties ar Imanta Ziedoņa daiļradi. Digitālais muzejs ir publiski pieejams internetā, tādējādi paplašinot iepriekš aprakstītos "Dzirnakmeņus". Pateicoties interneta videi un interaktivitātei, šāds formāts ir īpaši patīkams un saprotams jauniešiem un skolēniem.Tas varētu veicināt vēlmi apmeklēt muzeju dzīvē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu