Grāmatā atklāj Zviedrijas politisko lomu Baltijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds "Atēna" laidis klajā Larsa Pētera Fredēna grāmatu "Atgriešanās. Zviedrijas drošības politika un Baltijas valstu atgūtās neatkarības pirmie gadi 1991 - 1994", informē izdevniecībā.

Šajā grāmatā Larss Pēters Fredēns attēlo Baltijas valstu starpvalstu sarunas ar Krieviju par padomju karaspēka izvešanu un to, kā Zviedrija klusi darbojās aizkulisēs - ciešā sadarbībā ar Balto namu -, lai veicinātu šīs problēmas veiksmīgu atrisinājumu. Viņš apraksta arī to, kā Zviedrija izstrādāja politisko nostāju jautājumā par krievvalodīgajiem iedzīvotājiem Igaunijā un Latvijā un darbojās, lai šo nostāju pieņemtu arī Maskavā, Vašingtonā, Tallinā un Rīgā.

"Atgriešanās. Zviedrijas drošības politika un Baltijas valstu atgūtās neatkarības pirmie gadi 1991 - 1994"
"Atgriešanās. Zviedrijas drošības politika un Baltijas valstu atgūtās neatkarības pirmie gadi 1991 - 1994" Foto: publicitātes
Grāmata sniedz arī tiešus un atklātus Baltijas, ASV un Krievijas politiķu portretējumus,

kā arī attēlo zviedru politiķi Karlu Biltu. Līdz šim zviedru valodā ne par vienu vēstures laikposmu nav ticis publicēts neviens tik smalki detalizēts vēstījums par to, kā praktiski tiek formulēta un dzīvē īstenota valsts drošības politika.

Šī grāmata ir uzskatāma par turpinājumu autora 2004. gadā publicētajai grāmatai Pārvērtības (latviski — Baltijas brīvības ceļš), kurā stāstīts par Baltijas valstu cīņu par atbrīvošanos no Padomju Savienības.

No zviedru valodas to tulkojusi Aija Dvinska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu