Pie Raiņa pieminekļa tradicionālais Dzejas dienu sarīkojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

11.septembrī tiks atzīmēta latviešu dzejnieka Raiņa 146. dzimšanas diena. Pieminot izcilo dzejnieku pie Raiņa pieminekļa plkst. 14 notiks tradicionālais Dzejas dienu sarīkojums "Dzeja Atmodai", ko šogad organizē Vides Aizsardzības klubs, informē Ieva Rožukalne, Vides aizsardzības kluba biroja vadītāja.

Pasākuma moto "Dzeja Atmodai" nav nejaušs. Jau pirms 25 gadiem bija manāmas valsts neatkarības vēsmas, bet pirms 20 gadiem tā arī iegūta - tātad divi apaļi skaitļi. Turklāt tagad esam nonākuši tādā bedrē, ka atkal ir pienācis laiks Atmodai. Lai runā dzeja!

Šogad Dzejas dienā Esplanādē 11.septembrī pulksten 14 piedalīsies Raiņa un Aspazijas mājas vadītāja Gaida Jablovska, dzejnieki Valdis Rūja, Arnolds Auziņs, Raimonda Vazdika, Ronalds Briedis, Jānis Elsbergs, Arvīds Ulme, Andris Petrovs, kā arī dziesminieki Haralds Sīmanis, Kaspars Dimiters u. c.

Atgādinām, ka no 8. līdz 17. septembrim noritēs tradicionālais festivāls "Dzejas dienas 2011", kura programmā plānoti gandrīz 30 oficiālie pasākumi. Festivāla moto šogad ir uzmundrinošs: "Dzeja, nepadodies!" Dzejas dienu regulārie apmeklētāji šā gada programmā ieraudzīs pieteiktus jau pazīstamus pasākumus. Tradicionāli būs "Ceļojums ar dzejniekiem", kas šogad notiks Ķīpsalā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu