Mīklaini pazudis rakstnieks Mišels Velbeks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Noslēpumaini pazudis franču rakstnieks Mišels Velbeks (Michel Houellebecq, 1958), paziņojusi literārā organizācija "Het Beschrijf", kas organizēja viņa lasījumus Nīderlandē un Beļģijā, uz kuriem autors tā arī neieradās.

"Mēs nezinām, kas notiek," atzina lasījumu organizētāju pārstāve Barbara Simonsa. "Tas ir savādi. Viņš nav devis nekādu ziņu un nav arī ieradies."

Simonsa piebilda, ka ne Velbeka izdevniecība Francijā, ne viņa aģents, ne tulkotājs nezina, kur atrodas 53 gadus vecais rakstnieks. Pēdējos gados Velbeks dzīvo Spānijas dienvidos.

Bija plānots, ka no 12. līdz 15. septembrim rakstnieks lasīs fragmentus no sava romāna "La Carte et le Territoire" par godu tā tulkojuma iznākšanai nīderlandiešu valodā. Uzstāšanās bija paredzētas Amsterdamā, Hāgā un Briselē.

Rakstnieka franču izdevniecības "Flammarion Groupe" pārstāve norādījusi, ka nav informēta par Velbeka pazušanu un nevar komentēt situāciju.

Lasījumu organizators Pīts Jostenss pavēstīja, ka nezina, vai kāds par rakstnieka pazušanu informējis policiju.

"Pagaidām es nesāktu celt trauksmi.

Mums nav konkrētu pierādījumu, ka viņš ir pazudis. Protams, mēs esam noraizējušies.

Arī iepriekš ir gadījies, ka viņš neatbild uz e-pastiem, taču viņam nav raksturīgi neierasties uz tikšanos ar lasītājiem."

Skandalozais rakstnieks sarakstījis tādus populārus darbus kā "Les Particules élémentaires" ("Elementārdaļiņas"), "Plateforme" ("Platforma") un "La Possibilite d'une ile" ("Varbūt ir sala"). 2001.gada romāns "Platforma" Velbekam atnesa ne tikai lielu atpazīstamību un plašu lasītāju loku visā pasaulē, bet izraisīja vētrainus cilvēktiesību aktīvistu protestus, kurus saniknoja rakstnieka nesaudzīgi paustā islāma kritika. Galu galā viņš tika iesūdzēts tiesā par naida kurināšanu, taču trīs tiesnešu grupa lēma, ka Velbeks ir tikai izmantojis savas likumīgās tiesības kritizēt reliģiju un nav kurinājis naidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu