Izdota pirmā "Latvijas leģendu" grāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība "Jumava" laidusi klajā vairāku autoru sastādītu grāmatu "Latvijas leģendas", informē izdevniecībā.

Gaidot Latvijas Republikas 100. dzimšanas dienu, cieņā un mīlestībā pret savu zemi un valsti iecerēts izveidot 100 stāstus par Latviju – Latvijas zemes un tautas dzīvo vēsturi, kas atklāta izcilu, Latvijai nozīmīgu personību dzīvesstāstos un notikumos.

Foto: publicitātes

Cik nozīmīgi ir grāmatā aprakstītie Latvijas varoņi, tik nozīmīgs ir arī pašu autoru kolektīvs - Ilona Bērziņa, Andris Grīnbergs, Ēriks Hānbergs, Rūta Kārkliņa, Guntis Keisels, Ilze Liliāna Muižzemniece, Pāvils Raudonis, Pēteris Strubergs, Dzintars Tilaks, Māris Zembergs.

Grāmatas idejas autors ir Andrejs Ēķis, kurš iedvesmu guvis 1935. gadā izdotajā Aleksandra Grīna sastādītajā "Varoņu grāmatā", kurā tika rakstīts par tautas varoņiem, tādēļ A. Ēķis uzskata, ka arī mūsdienu jauniešiem ir pienācis laiks iepazīties ar Latvijas leģendām, jo tieši varoņi ir tie, pēc kā tiekties un kam līdzināties.

"Personības veido vēsturi, tāpēc mums jāzina savas leģendas, kas to veido,"

Andrejs Ēķis, idejas autors.

"Tautai savas leģendas ir jācildina, jo tikai tā mēs varam apzināties un būt lepni par to, ka mums ir pašiem savi varoņi, kuri īstajā laikā tautas labā spēja mainīt vēstures gaitu," saka Juris Visockis, grāmatas sastādītājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu