Rīgā romāna "Nakts sardze" autors Sergejs Lukjaņenko

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Radio 101

Rīgā ceturtdien uzstāsies Krievijas fantastikas rakstnieks, romāna "Nakts sardze" autors Sergejs Lukjaņenko, pavēstīja starptautiskā mediju kluba "Formāts A3" pārstāvji. Šorīt Lukjaņenko sniedz interviju Radio 101.

Lukjaņenko ietilpst labāko Krievijas rakstnieku desmitniekā. Viņš ir visu Krievijas un vairāku ārvalstu prēmiju laureāts fantastikā, viņa grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 20 valodās. Jau 1999. gadā viņš ir kļuvis par gados visjaunāko balvas "Aelita" - visvecākās prestižās Krievijas prēmijas, ko piešķir par kopējo ieguldījumu fantastikas attīstībā, ieguvēju. Pēc viņa grāmatām ir uzņemtas trīs filmas - "Nakts sardze", "Dienas sardze" un "Aziris Nuna".

"Cilvēkam ļoti sarežģīti dzīvot pasaulē, kurā tikai nedaudziem ir iespēja atklāti pateikt, ko viņi domā. Situācija visās valstīs ir apmēram vienāda. Un kaut kādas ilgas pēc lielākas skaidrības un vienkāršības arī noved pie fantastikas, jo tā ir literatūra, kur labais uzvar ļauno, morāles orientieri ir nepārprotami un cīņa notiek atklāti un godīgi," tā Lukjaņenko.

Tikšanās notiks ceturtdien plkst.17 viesnīcas "Rīga" konferenču zālē Aspazijas bulvārī 22.

Skaties šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu