«Atmiņas par karu» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Jumava» laidusi klajā Nikolaja Ņikuļina grāmatu «Atmiņas par karu», kas ir ieskats kara dzīvē paša karavīra redzējumā, informē izdevniecībā. No krievu valodas tulkojis Juris Ciganovs.

Grāmatas «Atmiņas par karu», kuras autors ir Nikolajs Ņikuļins, manuskripts vairāk nekā 30 gadus nogulēja autora atvilktnē. Autors nekad nebija pieļāvis domu par šīs grāmatas publicēšanu. Grāmatā ir apkopotas Nikolaja Ņikuļina atmiņas un subjektīvās piezīmes par karā pavadītajiem gadiem. Autors karoja visasiņainākajās frontēs – Ļeņingradā, Volhovā, piedalījies kaujās pie Novgorodas, Pleskavas, Tartu, Rīgas, Varšavas un Dancigas, kara beigas sagaidīja Berlīnē.

«Atmiņas par karu»
«Atmiņas par karu» Foto: publicitātes

Nikolajs Ņikuļins

Autors Nikolajs Ņikuļins (1923 - 2009) vidusskolu Ļeņingradā pabeidza 1941.gada jūnijā un jūlijā kļuva par karavīru. Karoja kājnieku un artilērijas daļā Ļeņingradas un Volhovas frontē. N. Ņikuļins ir apbalvots ar divām medaļām «Par drošsirdību», ar Sarkanās Zvaigznes ordeni, ar medaļām «Par Ļeņingradas aizstāvēšanu», «Par Varšavas atbrīvošanu», «Par Berlīnes ieņemšanu» un daudziem citiem apbalvojumiem.

Nikolajs Ņikuļins: «Es skatos uz to gadu notikumiem nevis kā ģenerālis, bet gan kā karavīrs, kas rāpo frontes dubļos uz vēdera, reizēm arī uz deguna. Protams, es visu redzēju nedaudz specifiski.»

Grāmata aizraus daudzus lasītājus ar patiesiem stāstiem par notikušo kara gaitās. Vēstures interesentiem paveras iespēja savus grāmatu plauktus papildināt ar dziļu stāstu par pagātni un cīņu tajā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu