Grass publicē jaunu dzejoli - šoreiz Grieķijas aizstāvībai (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Vācu rakstnieks un Nobela prēmijas laureāts Ginters Grass (Günter Grass), kurš nesen publicēja pretrunīgi vērtētu dzejoli, kas bija veltīts Izraēlas un Irānas attiecībām, nācis klajā ar jaunām vārsmām, kurās šoreiz vērtēta situācija Grieķijā. Dzejolis «Europas Schande» («Eiropas negods») publicēts laikrakstā «Süddeutsche Zeitung», kura slejās parādījās arī iepriekšējai viņa sacerējums - «Was gesagt werden muss» («Kas jāpasaka»).

Sestdien to pārpublicējuši arī visi lielākie Vācijas laikraksti.

Savā jaunākajā sacerējumā Grass pauž simpātijas pret grieķu tautu tās grūtībās, cenšoties tikt galā ar arvien bargāko budžeta izdevumu apcirpšanu un sabiedrisko pakalpojumu ierobežošanu.

«Valsts bez tiesībām, kurai atkal un atkal jāsavelk josta»,

jo to pieprasa tie, kam ir vara, raksta Grass.

Pagaidām nav zināms, vai Grasa jaunais dzejolis izraisīs tikpat karstas debates, kā viņa iepriekšējās vārsmas, kas noveda pat pie Izraēlas lēmuma liegt 84 gadus vecajam rakstniekam turpmāk ieceļot valstī.

Komentējot Grasa jaunā dzejoļa parādīšanos, laikraksts «Die Welt» tomēr atzīst - ir labi, ka rakstnieks spēj nolikt malā pret viņu vērsto kritiku un turpināt rakstīt.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu