Ar dzejas lasījumiem noslēgsies Krievu kultūras dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šodien, 6.jūnijā ar dzejas lasījumiem, kas veltīti Aleksandra Puškina dzimšanas dienai, un koncertu Maskavas namā noslēgsies Krievu kultūras dienu pasākumi Latvijā, informēja Krievu kultūras dienu organizēšanas komitejas līdzpriekšsēdētāja Irina Markina. Dzejas lasījumi pie Puškina pieminekļa Kronvalda parkā notiks plkst.12. Savukārt Krievu kultūras dienu svinīgais noslēgums un svētku koncerts sāksies plkst.19 Maskavas namā Rīgā.

Krievu kultūras dienas Latvijā notika no 23.maija un to laikā organizatori piedāvāja vairāk nekā 100 dažādus bezmaksas pasākumus.

Pilna pasākumu programma publicēta mājaslapā «www.kaf.lv»

Krievu kultūras dienu tradīcijas pamati Latvijā bija ielikti jau 1925.gadā, un līdz pat 1940.gadam tās notika katru gadu. Kultūras dienas notiek maija beigās, jo 24.maijā tiek svinēti tradicionālie slāvu rakstniecības svētki, kuru dibinātāji ir pareizticīgo svētie Kirils un Metodijs.

Pasākumi notika ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā - Daugavpilī, Ventspilī, Viļānos, Ludzas novadā, Preiļos, Rēzeknē, Jūrmalā, Olainē. Pasākumu programmā bija izstādes, tematiskas ekskursijas, literārie sarīkojumi, izrādes, koncerti, nodarbības radošajās studijās un centros, izglītojošas lekcijas par veselību, tēlotājmākslu, vēsturi, modes skate.

Šogad kultūras dienu pasākumos iesaistījās ne tikai pašdarbības kolektīvi, bet arī profesionāli mākslinieki.

Atbalstu Krievu kultūras dienu organizēšanai sniegusi Rīgas dome, kā arī citas Latvijas pašvaldības, Krievijas vēstniecība Latvijā, biedrība «Russkij Mir», Latvijas uzņēmēji - «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Gāze», AS «Dzintars», kā arī individuāli ziedotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu