Klausāmgrāmatā izdod Ingas Ābeles «Akas māju» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Apostrofs» klausāmgrāmatā laidusi klajā rakstnieces Ingas Ābeles pirmo stāstu krājumu «Akas māja», ko lasījusi Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa, informē izdevniecībā. Ābeles stāstu krājums «Akas māja» apgādā «Atēna» iznāca 1999.gadā. «Pēc divpadsmit gadiem dzirdu »Akas māju« no jauna un brīnos par personu, kas šo grāmatu sarakstījusi. Visam es vairs nevaru piekrist, man ir cita pieredze, viedoklis, pārliecības. Tomēr prieks par to, ka esmu bijusi patiesa pret sevi un lasītāju,» atklāja Ābele.

«Īpašs prieks par to, ka stāsti runā aktrises Gunas Zariņas balsī. Uzskatu Gunu par sava veida šamani, burvi. Kopš ieraudzīju viņu Viestura Kairiša režisētajā Fjodora Dostojevska »Idiota« pirmizrādē, esmu vienmēr apbrīnojusi viņas īpašo prasīgumu pret sevi, atkailināto patiesīgumu lomas radīšanas procesā,» pauda rakstniece.

Savukārt aktrise norādīja, ka grāmatas ielasīšanas process nav bijis vienkāršs.

Klausāmgrāmata «Akas māja» MP3 formātā ir izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un «Radio NABA» atbalstu. Tā ir pieejama grāmatnīcās un mūzikas ierakstu veikalā «Upe», Vaļņu ielā 26.

«Akas māja»
«Akas māja» Foto: publicitātes

Inga Ābele

Ābele ir prozaiķe, dramaturģe un dzejniece. Savos stāstos un lugās viņa dramatiski un ekspresīvi ir attēlojusi lauku un pilsētas vidi un cilvēkus. Luga «Tumšie brieži» 2001.gadā vienlaikus iestudēta divos Latvijas profesionālajos teātros - Jaunajā Rīgas teātrī un Valmieras teātrī, 2002.gadā tā izrādīta Vācijā - Štutgartes Valsts teātrī, savukārt 2006.gadā luga «Tumšie brieži» Viestura Kairiša režijā tika ekranizēta.

Luga «Dzelszāle» iestudēta Latvijā, Dānijā un arī Somijā. Nacionālajā teātrī 2008.gadā Kairišs iestudēja Ābeles lugu «Skola», savukārt 2009.gadā Jaunajā Rīgas teātrī Māra Ķimele uzveda Ābeles lugu «Sala».

2003.gadā Ābeles stāsts «Mīlestības gadi» tika iekļauts Itālijā izdotajā stāstu krājumā «Noveles bez robežām - jaunie rakstnieki jaunai Eiropai» («Racconti Senza Dogana. Giovani scrittori per la nuova Europa»), kur apkopotas 25 Eiropas valstu jauno rakstnieku noveles oriģinālvalodā un itāļu tulkojumā.

Savukārt 2008.gadā izdots romāns «Paisums», kas pēc gada publicēts arī Zviedrijā, bet 2010.gadā nāca klajā stāstu krājums «Kamenes un skudras», titulstāsts ar tādu pašu nosaukumu iekļauts antoloģijā «Best European Fiction 2010».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu