Repšes stāsts iekļauts Eiropas labāko stāstu krājumā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviešu rakstnieces Gundegas Repšes stāsts iekļauts Eiropas labāko stāstu krājumā «Best European Fiction 2012», ko laidusi klajā izdevniecība «Dalkey Archive Press», informē Latvijas Literatūras centra pārstāve Arita Gutāne.

Eiropas labāko stāstu krājumā «Best European Fiction 2012» iekļauts Repšes stāsts «Cik svarīgi būt Ernestam» («How Important Is It to Be Ernest») no 2009.gada stāstu krājuma «Stāsti par mācekļiem», ko angļu valodā tulkojusi Margita Gailītis.

«Best European Fiction 2012»
«Best European Fiction 2012» Foto: publicitātes

No Latvijas šajā sērijā iepriekš publicēts Ingas Ābeles stāsts «Kamenes un skudras» («Ants and Bumblebees») un Noras Ikstenas darbs «Elzas Kugas vecuma neprāts» («Elza Kuga's Old-Age Dementia»).

Antoloģijas izveidotājs un redaktors ir Aleksandars Hemons, pirmo reizi šīs sērijas izdevumam priekšvārdu sarakstījis ASV autors - rakstniece Nikole Krausa. 34 stāsti no 28 valstīm krājumā sakārtoti pa tēmām. Atsevišķi atdalīti stāsti par mīlestību, mākslu, karu un ķermeni, lai atvieglotu darbu grāmatu klubiem un lasītāju diskusiju grupām.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu