Dzejas audiovizuālā rezonanse «Baltajā naktī»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2013» ietvaros 7. septembrī Berga bazārā, restorānā «Cydonia», no plkst. 21 notiks «Dzejas audiovizuālā rezonanse», kurā sadarbosies dzejnieki, mūziķi un vizuālās komunikācijas speciālisti.

«Vārda vibrācija» ir neatkarīga organizācija, kas atbalsta pašmāju māksliniekus un ir par dzejas aktualitāti un pieejamību, tādējādi meklējot jaunus veidus, kā to nodot 21. gadsimta cilvēkam tā, lai dzeju varētu sadzirdēt arī ārpus muzeju un bibliotēku sienām. Organizācija ir izstrādājusi multimediālu projektu «Dzejas audiovizuālā rezonanse», kas paredz dzejnieku, mūziķu un vizuālās komunikācijas speciālistu sadarbību. Tā ir ne tikai recepte dzejas pasniegšanai mūsdienu cilvēkam saprotamā, uzrunājošā formā, bet arī atbalsta sistēma māksliniekiem, jo apvieno dažādas nozares, kurām pirms tam nebija iespējas satikties.

Septembris daudziem zināms gan kā Dzejas dienu mēnesis, gan arī kā laiks, kad mūsdienu kultūras forums «Baltā nakts» apvieno jauno mediju māksliniekus. Organizācija «Vārda vibrācija», iekļaujoties abos notikumos, 7. septembrī klausītājiem sniegs starpdisciplinārās mākslas eksperimentu, kurā apvienosies dzeja, mūzika, elektronika, video un klausītāju enerģija.

Ar savu dzeju uzstāsies jaunās paaudzes dzejnieki – Ivars Šteinbergs, Henriks Eliass Zēgners un Arvis Viguls. Ivars pašlaik strādā pie sava pirmā krājuma manuskripta, H.E.Zēgners nesen pasaulē laidis savu pirmo grāmatu «Elementi», bet A.Viguls visiem zināms kā divu lielisku dzejoļu krājumu autors.

Par I.Šteinberga un A.Vigula dzejas muzikālo vibrāciju blūza noskaņās parūpēsies ģitārists Rihards Kolmanis un perkusionists Jānis Jaunalksnis, bet H.E.Zēgnera lasījums būs viņa grāmatas šķērsgriezums. Krājums «Elementi» konceptuāli sadalīts piecās stihijās - uguns, ūdens, zeme, gaiss un pilsēta. Katra elementa noskaņu un raksturu eksperimentālā elektroakustiskās mūzikas veidā atspoguļos Matīss Runtulis un Kristaps Andris Austers, bet uz ekrāna būs vērojamas vizualizācijas, par kurām parūpēsies neatkarīgu video producentu apvienība «Komuna7».

Dzejai mūsdienās ir grūti iekarot plašas auditorijas, un šāda trīs mūzu brālība, savstarpēji citai citu papildinot, poētiskajam vārdam piedāvā jaunas iespējas.

www.baltanakts.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu