Fotoreportāža: Izdota jauna grāmata par Raimondu Paulu (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas mūzikas industrijā gads sācies ar labu vēsti – pēc ilgāka pārtraukuma pasniegta balva Platīna disks. Par vairāk nekā 9000 pārdotām kopijām to saņēmis Raimonda Paula antoloģijas albums «Mūsu Maestro Raimonds Pauls». Šodien Ķīpsalā prezentēta arī jauna muzikoloģes Daigas Mazvērsītes grāmata par Maestro. TVNET bija klāt šajā svinīgajā brīdī un pārmija dažus vārdus ar grāmatas autori.

«Mikrofona ierakstu» pārstāvis norādīja, ka faktiski albums ir sasniedzis pat četrkārtēju platīna statusu, jo tas sastāv no četriem kompaktdiskiem un Daigas Mazvērsītes grāmatas par Paula dzīvi un daiļradi. Albumā hronoloģiskā secībā apkopoti populārās mūzikas ieraksti, kas tapuši laika posmā no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem līdz mūsdienām. Tajā dzirdamas latviešu estrādes balsis no Zdzislava Romanovska un Noras Bumbieres līdz Laimai Vaikulei, Ancei Krauzei un Normundam Rutulim.

Savukārt grāmata ir Daigas Mazvērsītes izklāsts par Raimonda Paula aizraujošo dzīvi. «Šī grāmata ir tikai plāns krājums no tā, ko es zinu, un tā, ko esmu rakstījusi par Maestro. Šī nav mana pirmā grāmata par Raimondu Paulu, pirmā bija par godu 70 gadu jubilejai, tas bija tāds fundamentāls pētījums. Grāmata noteikti nav atvēziens daiļliteratūras virzienā, bet gan diezgan vienkāršā valodā rakstīta grāmata ar interesantiem pavērsieniem, kuri spēs lasītāju pārsteigt,» stāsta autore. «Es domāju, ka grāmatā noteikti nav pārstāstītas lietas, ko visi jau zina, un lasītāju noteikti sagaida pārsteigumi. Man aizraujošākais bija tas, ka

grāmata bija jāsaraksta milzīgā ātrumā – viena mēneša laikā. Ar Raimondu Paulu, rakstot šo grāmatu, nesastrādājos, visu informāciju meklēju pati.»

Mazvērsīte atklāj, ka pats Raimonds Pauls ar šo grāmatu ir ļoti apmierināts un tas ir arī galvenais vērtējums. Šo grāmatu Maestro jau ir dāvinājis arī saviem draugiem un ļoti novērtē, ka grāmata der visām paaudzēm - gan skolēniem, gan vecmāmiņām. Grāmata noteikti ir mēģinājums atrast zelta vidusceļu, lai tā patiktu visiem.

Daiga Mazvērsīte
Daiga Mazvērsīte Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pats Raimonds Pauls atzīst, ka viņam ir patiess prieks par to, ka ir cilvēki, kas šo visu dara un apkopo pat grāmatā, kā arī maestro priecājas, ka novērtēts tiek arī tas, kas tika darīts arī 60., 70. un 80. gados. «Šodien pat sapratu interesantu lietu,» stāsta Pauls. «Agrāk autogrāfus man uz ielas nāca prasīt jaunas meitenes, tad pēc kāda laika jaunas meitenes nāca klāt un prasīja autogrāfus savām mammām, tagad man nāk klāt jaunas meitenes un prasa autogrāfus savām vecmāmiņām.»

Elita Mīlgrāve (Mikrofona ieraksti): «Mums ir prieks, ka beidzot varējām izdot tik apjomīgu Maestro ierakstu kolekciju. Laikā, kad mūzikas ierakstu tirāžas turpina kristies, meklējam jaunus tirdzniecības veidus - sadarbība ar Reader’s Digest un viņu pasta sūtījumu izplatīšanas metodi bija auglīga, sniedzot kārtējo apliecinājumu tam, ka cilvēki joprojām ir gatavi iegādāties augstvērtīgus ierakstus, ja vien viņus sasniedz kvalitatīvs un pievilcīgs piedāvājums.»



Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu