Izdots Helgas Ingeborgas Melnbārdes darbu albums «Tuvošanās»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Mansards» iznācis mākslinieces keramiķes un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docentes Helgas Ingeborgas Melnbārdes darbu albums «Tuvošanās», informē izdevniecībā «Mansards».

«Tuvošanās» ir veltījums mākslinieces jubilejā un atskats uz radošās dzīves 30 gadiem – no vienas izstādes uz nākamo, katrā attīstot jaunas tēmas un vienlaicīgi ļoti mērķtiecīgi strādājot jau teju izzudušā, taču Latvijas keramikā spilgtā žanrā – porcelāna apgleznošanā. Izvirzot mākslinieci Baltijas asamblejas balvai, mākslas zinātniece Tatjana Suta rakstīja: «H. I. Melnbārde ir viena no nedaudzajām keramiķēm, kura konsekventi visu savu daiļradi veltījusi vienai nozarei – latviešu porcelāna glezniecībai, garantējot šo 20. gs. 20. gados aizsākto tradīciju tālākturpinājumu mūsdienās. To viņa veikusi kā augsti profesionāla meistare, spilgta radoša personība, īpaši personālizstādēs «100+1 tuvošanās» E. Smiļģa Teātra muzejā (1989./90. g.), kas parādīja H. I. Melnbārdes mākslinieciskā rokraksta daudzveidību simt porcelāna šķīvju apgleznojumos, un izstādē «Patvērums» 1994. gadā Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā Sv. Jura baznīcā Rīgā.» Mākslinieces darbi iepirkti Latvijas muzejos un ārzemju privātkolekcijās ASV, Kanādā, Japānā, Indijā, Vācijā, Polijā, Krievijā, Austrālijā, Lielbritānijā.

www.apgadsmansards.lv

«Tuvošanās»
«Tuvošanās» Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu