Markess izrakstīts no Meksikas slimnīcas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI CORTEZ / AFP

Ievērojamais Kolumbijas rakstnieks, Nobela prēmijas laureāts Gabriels Garsija Markess (Gabriel García Márquez) otrdien tika izrakstīts no slimnīcas Meksikas galvaspilsētā Mehiko, kurš viņš vienu nedēļu bija hospitalizēts plaušu infekcijas dēļ, bet amatpersonas paziņoja, ka viņa veselības stāvoklis vēl arvien ir «delikāts».

87 gadus vecais rakstnieks, kurš no 31.marta bija atradies slimnīcā organisma dehidrācijas, kā arī plaušu un urīnceļu infekciju dēļ, ar ātrās palīdzības mašīnu aizbrauca uz savu Mehiko mājokli, pie kura viņu gaidīja žurnālisti.

Meksikas veselības ministre Mersedesa Huana paziņoja, ka Garsija Markess pārvarējis plaušu infekciju pēc «diezgan smagiem pneimonijas simptomiem». Ārstēšana bija «ļoti īpaša rakstnieka vecuma dēļ», un mājās viņam tiks nodrošināta skābekļa terapija, lai novērstu jaunu infekciju, sacīja ministre.

Gabriels Garsija Markess dzīvo Mehiko vairāk nekā 30 gadus. Pirms šīs hospitalizācijas viņš pēdējoreiz parādījās sabiedrībā 6.martā, iznākot no mājas un sagaidot žurnālistus, kuri viņu apsveica dzimšanas dienā. Rakstnieks smaidīja, pieņēma dāvanas un pozēja fotogrāfijām, bet nesniedza intervijas.

1999.gadā rakstniekam tika diagnosticēts limfas vēzis, no kura viņš ir izveseļojies.

Garsija Markess 1982.gadā saņēma Nobela prēmiju literatūrā. Viņa darbi, no kuriem slavenākais ir romāns «Simt vientulības gadu», pārtulkoti daudzās valodās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu