Salmanam Rušdi piešķirta Pintera balva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijā dzimušajam britu rakstniekam Salmanam Rušdi par izcilu ieguldījumu rakstniecībā pasniegta prestižā Pintera balva, ziņo aģentūra «Press Association». Apbalvojumu pasniegs 9. oktobrī svinīgā ceremonijā Lielbritānijas bibliotēkā.

Pintera balvu 2009. gadā izveidoja rakstnieku biedrība PEN. Tā ik gadu par īpašiem sasniegumiem tiek pasniegta vienam literātam.

Iepriekšējos gados balvu saņēmuši britu rakstnieki Tonijs Harisons, Hanifs Kureiši, Deivids Heirs, Kerola Anna Dafija un Toms Stopards.

Godalga nosaukta britu dramaturga un Nobela prēmijas literatūrā laureāta Harolda Pintera vārdā.

«Harolds apbrīnoja Salmana Rušdi darbus vēl ilgi pirms viņu satikšanās,» sacīja Pintera atraitne Antonija, kura bija žūrijas sastāvā. «Haroldam šī balva būtu daudz nozīmējusi, jo viņš ļoti cienīja Salmanu gan par viņa daiļradi, gan lielo drosmi.»

Mumbajā dzimušais Rušdi pateicās par balvu. «Ļoti aizkustinoši saņemt balvu, kas nosaukta mana drauga Harolda Pintera vārdā. Viņa literārā ģenialitāte varēja mēroties tikai ar viņa kaismīgo sabiedriskās taisnības aizstāvēšanu,» teica rakstnieks.

Rušdi slavenākais darbs ir 1988. gadā iznākušais romāns «The Satanic Verses» («Sātaniskās vārsmas»). Tā dēļ tika izdota fatva par rakstnieka nogalināšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu