Stāsts par laumām un akmens laikmetu: jauna latviešu autores bērnu grāmata (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skolēnu brīvlaikā visiem, kas ir vai jūtas jauni, īpaša dāvana – rakstnieces Ievas Melgalves (1981) otrā fantāzijas žanra grāmata «Bulta, Zvaigzne un Laī», kas ieguva galveno balvu šā gada sākumā notikušajā bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkursā «Zvaigznes grāmata». Šī ir unikāla grāmata, kuru ar vienlīdz lielu interesi lasīs jebkurā vecumā, sākot ar 9 un beidzot ar 90 gadiem.

Foto: publicitātes

Rakstniece Luīze Pastore par grāmatu saka:

«Bērnībā pasaule ir saprotama, bet, iekļūstot pieaugušo kārtā, tu piepeši vairs nesaproties ar to. Kaut kas ir mainījies. Šis ir stāsts par pieaugšanu – par to brīdi, pēc kura nekas vairs nav tā, kā agrāk. Ar milzu aizrautību iejutos pasaulē, kur realitāte savijas ar fantāziju. Nevarēju no stāsta atrauties, kamēr nebiju izlasījusi no viena vāka līdz otram, un arī tad vēl labu brīdi staigāju apkārt ar laumu dulķaini dzeltenīgās, pēc mitras zemes smaržojošās pasaules pēcgaršu. Lieliska lasāmviela gan tiem, kas vēl aug, gan tiem, kas jau aizmirsuši laumu valodu.»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu