«Lavandu dārzs» - jauks romāns atpūtai un priekam (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Īstais laiks romānu lasīšanai ir klāt, jāsteidz tikai izvēlēties visjaukāko, visinteresantāko, vislabāko – tā, lai lasot prieks un arī sirsniņa lai dzīvo līdzi notiekošajam. Jaunā romantisko romānu karaliene Lūsinda Railija (viņas romāns «Orhideju nams» latviešu valodā iznāca pērn) sarūpējusi vēl vienu vasarīgi valdzinošu romānu «Lavandu dārzs».

Lūsinda Railija (Lucinda Riley), kas ar romānu «Orhideju nams» ieguvusi pasaules slavu un apveltīta ar bezgala daudziem slavējošiem epitetiem, turpina rakstīt un apburt sievietes visā pasaulē. Viņas darbi ir krāšņi kā pasakas un reālistiski kā pati dzīve, bet varoņi apveltīti ar daudzšķautņainiem raksturiem un neparastiem likteņiem, kas saviļņo lasītājus un liek aizmirst ikdienu. L. Railijas grāmatas nu jau izdotas vairāk nekā 36 pasaules valstīs.

Emīlija ir bagāta mantiniece, senas franču dzimtas pēdējā atvase. Viņa ir neatkarīga un brīva, tomēr viņas dzīvi nomāc atmiņas par bērnību, kad māte, burvīga augstākās sabiedrības dvēsele, pameta mazo Emīliju aukļu rokās, lai pati baudītu viesības un izbraukumus. Šodienas Emīlija ir ārēji veiksmīga un apbrīnojami stipra, bet iekšienē dziļi trausla dvēsele, kas ilgojas pēc tuva cilvēka un patiesām jūtām. Sebastjans, mākslas priekšmetu tirgotājs no miglainās Albionas, Emīlijas sirdi savaldzina pamazām, toties, kā izskatās, – uz mūžu. Un teju nemanāmā saikne, kas bijusi par ieganstu, lai abi iepazītos, – Emīlijas tēva un Sebastjana vecmāmiņas pazīšanās kara laikā, kad abi pagrīdē cīnījās, lai atbrīvotu Eiropu no nacistiem, – jau labu laiku nav vienīgais, kas jaunos cilvēkus vieno.

«Lavandu dārzs»
«Lavandu dārzs» Foto: publicitātes

Tomēr Emīlija jūt, ka senais stāsts nav pilnīgs, un vēlas noskaidrot, kā un kas tolaik ir noticis. Soli pa solim viņa dodas meklēt gaismas stariņus starp pagātnes ēnām un pamazām atklāj notikumus, kas satrauc un valdzina ar savu spēku un traģiskumu – vienlaikus apvēršot kājām gaisā visu tikko sakārtoto Emīlijas dzīvi. Meklējot senā stāsta varoņu pēdas, Emīlija sastopas ar daudziem cilvēkiem, un uzzina, ka tālaika notikumu atbalss skan vēl joprojām, turklāt ne gluži tajā toņkārtā, kā viņai licies no mīļotā vīra Sebastjana stāstiem...

Skaists, gaumīgs dubultromāns, – jo tajā neticami viegli savijas tagadnē un pagātnē darbojošos varoņu likteņi, – kurš iekrāsos jau tā burvīgās laiskās vasaras dienas romantiskajā lavandu zilajā krāsā. Visjaukāk šo grāmatu lasīt, vienlaikus baudot lavandu neaizmirstami svaigo aromātu – pašas dārzā vai ceļojot uz burvīgajiem lavandu laukiem Francijas dienvidos.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.

www.zvaigzne.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu