Klajā nāk Pētera Zirnīša grāmata bērniem «Ķūķis stāsta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klajā nākusi Pētera Zirnīša grāmata bērniem «Ķūķis stāsta», informē apgādā «Mansards». Jaunajā grāmatā «Ķūķis stāsta», kam dots apakšvirsraksts «Burtnieku ezera teikas», ir lasāmas Zirnīša (1944-2001) nepublicētās pasakas ar Anitas Jansones-Zirnītes zīmējumiem. Grāmata aizraujošā veidā bērniem atklāj autora fantāzijas par leģendāro Burtnieku ezeru, kurās savijas zināmās teikas ar nebijušu skatījumu.

1945. gadā dzimusī Jansone-Zirnīte ir grafiķe, gleznotāja, grāmatu māksliniece, kura ilustrējusi gan dzejas, gan prozas darbus, kā arī 2008. gadā sarakstījusi grāmatu «Laikam klāt laiks», kas veltīta Lāčplēša svētku Burtniekos un rokoperas «Lāčplēša» pirmuzveduma divdesmitgadei.

Kopā ar dzīvesbiedru dzejnieku Zirnīti 1983. gadā Jansone-Zirnīte izdeva grāmatu bērniem «Bilžu grāmata par manu draugu Ķūķi, viņa draugiem un dažādiem piedzīvojumiem», kas kļuva par vienu no iemīļotākajām 80.gadu bērnu grāmatām. No dzejnieka atstātajiem manuskriptiem Jansone-Zirnīte izveidoja jaunu grāmatu, kas nu jau adresēta Ķūķa pirmo lasītāju bērniem, un 2012. gadā iznāca Zirnīša un Jansones-Zirnītes grāmata «Ķūķis staigā kājām», bet 2013. gadā krāsojamā grāmata «Ķūķis iet gar jūru».

Foto: publicitātes

www.apgadsmansards.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu