Varbūt šī ir īstā grāmata, lai atrastu mūsdienīgu un jēgpilnu ceļu? (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdota jauna grāmata, kas lasāma mierā un klusumā, ieklausoties sevī. Mūsdienu mistiķes, anglikāņu mācītājas un kontemplācijas skolotājas Sintijas Buržo (Cynthia Bourgeault) «Patiesās gudrības Jēzus» ir pārsteidzoša un iedvesmojoša grāmata, kas atklāj ceļu, kā patiešām nonākt pie Jēzus mācības izpratnes un pieņemšanas, informē «Apgādā Zvaigzne ABC».

Juris Rubenis saka: «..šī grāmata ir īstā, lai palīdzētu atrast mūsdienīgu un jēgpilnu ceļu pie sevis, kristīgās tradīcijas un pazīstami nepazīstamā Jēzus.»

www.zvaigzne.lv

Kad noliekam malā jebkurus priekšstatus un stereotipus par Jēzu un viņa mācību, tad notiek neparastais – mēs pārslēdzamies no duālās uz neduālo jeb vienojošo uztveri. Mūsos sāk plūst dievišķā mīlestība jeb, Sintijas Buržo vārdiem runājot, «mēs ieplūstam Dievā un Dievs ieplūst mūsos». Grāmatā «Patiesās gudrības Jēzus» viņa dalās pārsteidzošās atklāsmēs un aicina arī lasītājus paraudzīties uz Jēzu citādi – kā uz senas garīgās tradīcijas meistaru.

«Patiesās gudrības Jēzus»
«Patiesās gudrības Jēzus» Foto: publicitātes

Šo tradīciju autore sauc par patieso gudrību. Saskaņā ar to Jēzus mērķis ir mainīt cilvēka apziņu, bet misija – šokēt un izaicināt cilvēkus «iet tālāk par viņu ierobežoto sapratni, doties pretī plašai prāta sfērai, kur tie atklās resursus dzīvei bez bailēm, līdzcietībā, saskaņā – kā patiesi cilvēki!» Patiesā gudrība nesaskata nošķirtību ne starp Dievu un cilvēkiem, ne arī starp cilvēkiem pašiem. Sintija Buržo pauž: «..tās arī ir divas svarīgākās Jēzus mācības, kas pamatā visam, ko Jēzus saka un dara.»

Taču duālās pasaules uztveres dēļ mums, cilvēkiem, ir gandrīz neiespējami ieraudzīt Visu plašāk. Tāpēc Jēzus bieži izmanto ekstravagantas metodes un līdzības. Kad to saprotam, mūsu prātos rodas kas līdzīgs īssavienojumam un mēs tiekam katapultēti pretī pilnīgi jaunam redzēšanas un esamības veidam. Kamēr šis prāta pavērsiens nav noticis, ir praktiski neiespējami izdzīvot Jēzus mācību.

Sintija Buržo

Sintija Buržo ne vien aizraujoši un mūsdienīgi izstāsta savas atziņas, bet arī piedāvā piecas reālas prakses, ar kuru palīdzību pārorientēties uz sirds frekvenci: centrēta lūgšana, lectio divina (svētā lasīšana), dziedājumi un psalmi, spēja pieņemt un Svētais Vakarēdiens. Viņa vienkāršos vārdos pamato un lietpratīgi izskaidro, kā šīs prakses veicamas un kāda ir to jēga. Caur šīm praksēm mēs varam sevi noskaņot uztvert patieso gudrību. Turklāt tas nebūt nenozīmē zināt vairāk, bet gan zināt dziļāk, zināt ar visu savu būtību un sapratni, ka Jēzus ir reāls un dzīvs joprojām.

The Contemplative Society mājas lapa ar sadaļu par autori + foto galerija:

Juris Rubenis par grāmatu «Patiesās gudrības Jēzus» saka: «

Par Jēzu ir uzrakstītas neskaitāmas grāmatas. Daudzas sava sekluma, salduma un uzbāzības dēļ ir vienkārši briesmīgas.

Iespējams, tāpēc daudzi par Jēzu vairs nevēlas dzirdēt neko. Sintijas Buržo «Patiesās gudrības Jēzus» ir citāda grāmata, kurā godīgas meklētājas plašās zināšanas apvienotas ar dziļu pieredzi. Balstoties uz seno sophia perennis (mūžīgās gudrības) tradīciju, S. Buržo soli pa solim atklāj Jēzu kā iekšējās pārveides meistaru.»

No angļu valodas tulkojis Kārlis Žols.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu