Pārdošanā Dž.D.Selindžera kādreizējā māja (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Savrupā amerikāņu rakstnieka Dž.D.Selindžera māja Ņūhempšīrā izlikta pārdošanā par 679 000 ASV dolāru. Romāna «Uz kraujas rudzu laukā» autors piecdesmitajos gados iegādājās māju Kornišā. Viņš no tās izvācās pēc šķiršanās no pirmās sievas, taču nodzīvoja pilsētā visu atlikušo mūžu.

Selindžers nomira 2010. gadā. Viņš bija 91 gadu vecs.

Mājas pašreizējais īpašnieks iegādājās māju 80.gados. Zemes gabals savulaik piederējis 19.gadsimta amerikāņu tēlniekam Augustam Sentgodēnam. Viņa pēctecis uzcēla māju 1939.gadā.

Sludinājumā teikts, ka māju ieskauj «burvīgs dārzs», bet «zeme abās ceļa pusēs nodrošina privātumu».

Kā jau ziņots iepriekš, laikā no 2015. līdz 2020. gadam iznāks pieci jauni rakstnieka Dž.D.Selindžera darbi. Starp tiem ir 1962. gada īsais stāsts «The Last and Best of the Peter Pans», kurā darbojas Selindžera romāna «Uz kraujas rudzu laukā» varonis Holdens Kolfīlds, kā arī «A World War II Love Story», kas balstīts uz rakstnieka neilgo laulību ar nacistu kolaboracionisti Silviju.

Vēl viens gaidīts darbs ir «A Counterintelligence Agent's Diary» par Selindžera pieredzi, Otrā pasaules kara pēdējos mēnešos nopratinot ieslodzītos. Savukārt «A Religious Manual» stāsta par autora aizraušanos ar hinduismu.

Tikmēr līdz šim nepublicēts īso stāstu krājums «The Complete Chronicle of the Glass Family» atklās ko vairāk par Selindžera darbu varoni Seimūru Glasu, kas tiek uzskatīts par rakstnieka pašportretu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu