Rakstniecības konkursā uzvar Rokpelnis un Viguls (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda (NRAF) rīkotā konkursa rakstniecības konkursu prozā un dzejā grāmatu manuskriptu pabeigšanai uzvarētāji ir Jānis Rokpelnis un Arvis Viguls, informē NRAF.

Konkurss bija paredzēts profesionāliem rakstniekiem, kuri ir vismaz divu izdotu grāmatu autori. Tam iesniegti seši prozas darbu un deviņi dzejas krājumu manuskripti, kuri atbilduši konkursa nolikuma kritērijiem.

Iesniegtos manuskriptus vērtēja konkursa žūrija, ko veidojusi NRAF valde - Knuts Skujenieks, Edvīns Raups un Liāna Langa.

Pēc diskusijām balsojot, žūrija nolēmusi atbalstīt Rokpeļņa romāna «Muzejs» un Vigula dzejas krājuma «Grāmata» tālāku tapšanu. Katrs autors saņems NRAF stipendiju piecu tūkstošu eiro apjomā.

Publiska Rokpeļņa un Vigula apsveikšana plānota Dzejas dienu pasākumā «Mūsu mātes un tēvi. Mēs. Latvija» Mazajā Ģildē 15.septembrī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu