Izdots neparasts franču detektīvs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kad pērn iznāca populārā franču rakstnieka Gijoma Miso (Guillaume Musso) pirmais latviešu valodā tulkotais romāns «Neatstājot pēdas», kurš Francijā kļuva par gada bestselleru, bija skaidri redzams, ka arī latvieši šo grāmatu lasa ar aizrautību un interesi – romāns vairākus mēnešus daudzās grāmatnīcās noturējās pārdotāko grāmatu TOP 10. Tikko iznācis vēl viens Gijoma Miso romāns – «Rītdiena», informē izdevniecībā «Zvaigzne ABC».

Gijoma Miso romāniem raksturīgs zināms žanru sajaukums: te rodama gan spilgta mīlestības līnija, gan detektīvintriga, turklāt rakstnieks savos darbos bieži vien zināmu lomu piešķir arī jaunākajām tehnoloģijām un to pielietošanai. Viņa varoņi iekļūst dažādās dīvainās situācijās, reizēm pat nāves briesmās, bet lielākoties no tām izkuļas sveikā – taču spriedzes romānos ir gana daudz. Tieši tāpēc Gijoms Miso šobrīd ir rakstnieks, kura darbi Francijā (un ne tikai!) tiek pārdoti milzīgos metienos, un viņu uzskata par populārāko franču jaunās paaudzes rakstnieku.

Romāns «Rītdiena» ir spilgts pierādījums Gijoma Miso talantam: kā rotaļādamies, rakstnieks savus varoņus iemet situācijā, kas pasaules literatūrā izspēlēta jau ne reizi vien, rodot jaunu risinājumu un vienlaikus ar katru rindiņu lasītāju ieintriģējot arvien vairāk un vairāk – spriedze pieaug, un mirklī, kad jau šķiet, ka tūlīt viss atrisināsies, notiek vēl kas neparedzēts. Burvīga, viegla un patīkama lasāmviela, kas liek aizmirst ikdienu un izbaudīt Piedzīvojumu!

«Neatstājot pēdas»
«Neatstājot pēdas» Foto: publicitātes

Emma dzīvo Ņujorkā, un viņas personīgā dzīve ir tīrā katastrofa. Metjū ir atraitnis no Bostonas, kurš viens pats audzina četrgadīgu meitiņu. Metjū un Emma iepazīstas internetā un jau pēc dažām vēstulēm izjūt abpusēju saikni. Abi norunā satikties kādā nelielā itāļu restorāniņā. Vienā un tajā pašā dienā un laikā viņi ver restorāna durvis. Abus aizved pie viena un tā paša galdiņa, tomēr... viņi nesatiekas!

Vai kāds no abiem melo? Varbūt noticis pārpratums? Emma ir saniknota, Metjū – apbēdināts, un neviens nespēj pat iedomāties, kas patiesībā izjaucis šo tikšanos. Jaunie cilvēki vēlas noskaidrot, kas atgadījās liktenīgajā vakarā, un šie pētījumi noved pie neticama atklājuma! Kad abi tam noticējuši, Emmai un Metjū jāizdara tikai viens – beidzot jāsatiekas dzīvē. Tomēr tas šoreiz nebūs vienkārši. Kā atminēt neatminamo un atrisināt neatrisināmo?

«Rītdiena» ir romāns, kuru ar aizrautību lasīs gan romantiķi, gan detektīvu cienītāji – grāmatas beigās atviegloti uzelpojot, jo tikai pēdējās lappusēs atklāsies visi noslēpumi.

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.

www.zvaigzne.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu