Klajā nākusi Valda Tēraudkalna grāmata «Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Mansards» klajā nākusi Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultātes baznīcas un reliģiju vēstures profesora Valda Tēraudkalna grāmata «Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas», informē apgāda «Mansards» pārstāve Baiba Koemeca.

Grāmatas ievadā autors rakstījis, ka svētceļnieki, kas ir gatavi noiet kājām lielus attālumus, lai sasniegtu mērķi, krišnaītu gājieni, kas piesaista uzmanību ar mūziku un košiem tērpiem, ezoteriskas literatūras plaukti grāmatveikalos - šie un citi piemēri no Latvijas reliģiskās dzīves liecina par to, ka par spīti pesimistiskajām prognozēm, kas izskanēja 19. un 20.gadsimta publiskajā telpā, reliģija ir klātesoša un turpina pastāvēt.

«Reliģija šķiet fascinējošs fenomens ne tikai tās praktizētājiem, bet arī pētniekiem. Tieši par reliģijas kā praktizēta fenomena un pētniecības objekta saskarsmes telpu ir šī grāmata,» norādījis Tēraudkalns.

«Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas»
«Reliģijpētniecība: vēsture, metodes, teorijas» Foto: publicitātes

LU Sociālo zinātņu fakultātes profesors Juris Rozenvalds pastāstīja, ka Tēraudkalna darbs ir veltīts interesantai un nozīmīgai tēmai, kas latviešu valodā līdz šim nav tikusi sistemātiski aplūkota. Grāmatā tiek sniegts reliģijpētniecības disciplīnas vēstures un mūsdienu stāvokļa sistemātisks aplūkojums. Autors demonstrē augstu kompetences līmeni un aplūko plašu literatūras klāstu par reliģijpētniecības jautājumiem, norādīja Rozenvalds.

Latvijas Kristīgās akadēmijas asociētais profesors Jānis Nameisis Vējš uzsvēra, ka Tēraudkalns ticis galā ar reliģijas problemātikas plašumu un daudzveidību, to veiksmīgi tematiski strukturējot. Autors neuzspiež lasītājam viennozīmīgus viedokļus nevienā no aplūkojamiem jautājumiem, akcentējot risināmo problēmu teorētisko un praktisko sarežģītību, pastāstīja Vējš.

Grāmata tapusi ar Haralda Biezā fonda Zviedrijā finansiālu atbalstu. Tā nopērkama lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī grāmatu un kultūrpreču mājā «NicePlace Mansards» un «www.apgadsmansards.lv».

www.apgadsmansards.lv

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu