Izdots Ievas Rupenheites dzejas krājums «nepāriet»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Neputns» izdevis Ievas Rupenheites dzejas krājumu «nepāriet», informē apgāda pārstāve Dace Krecere. «nepāriet» ir Rupenheites trešais dzejoļu krājums. Tajā apkopoti dzejoļi, kas tapuši pēdējo septiņu gadu laikā.

«Mani dzejas krājumi bijuši diezgan nesteidzīgi - septiņu gadu intervāli ir starp visiem trim izdotajiem,» secinājusi dzejniece. Viņa pastāstīja, ka nosaukums saistīts ar prieku, ka joprojām «atnāk dzejoļi».

«Neputna» galvenā redaktore Laima Slava Rupenheites dzeju raksturoja kā ļoti sievišķīgu, smalku un reizē dzīves reālijām delikāti piesaistītu.

Krājumam īpašu noskaņu piešķir grafiķa Pauļa Liepas radītais vizuālais noformējums, kas veido saspēli ar Rupenheites dzeju.

Rupenheite dzimusi un augusi Rīgā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju. Kopš 2002.gada viņa strādā Ventspils muzejā un dzīvo Sārnatē. Pirmais dzejoļu krājums «Vajadzīgo pasvītrot» izdevniecībā «Neputns» iznāca 2001.gadā, savukārt par otro dzejas krājumu «Melnas krelles» 2007.gadā Rupenheite tika nominēta Dzejas dienu un Literatūras gada balvai.

«nepāriet»
«nepāriet» Foto: publicitātes

Dzejas krājumu var iegādāties «Neputna» galerijā Tērbatas ielā 49/51, Latvijas grāmatnīcās, kā arī interneta veikalā «www.neputns.lv».

Krājuma izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds un Ventspils Rakstnieku un tulkotāju māja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu