Balvu «Krasta ļaudis» par labāko grāmatu saņem Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Modris Helds

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» nominācijā «Labākā grāmata» šogad saņēmuši autori Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla par biogrāfisku romānu «Trīs zvaigznes», informēja Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas biroja vadītāja Sandra Vensko. Nominācijā «Labākā realizētā literārā iecere» balvu «Krasta ļaudis» ieguvis Ilgonis Bērsons par mūža veikumu literatūrzinātnē. Bērsons ir grāmatas «Segvārdi un segburti. Noslēpumi un atklājumi» autors. Abu nomināciju laureāti saņēmuši statuetes un naudas balvas 500 eiro apmērā.

Jauniešu literārā konkursa uzvarētāja ir skolniece Alise Redviņa, kura saņēmusi balvas «Krasta ļaudis» nomināciju «Par labāko jaunrades darbu». Otro vietu jauniešu literārajā konkursā ieguvušas divas autores - Ilze Ručevska un Madara Mieze, bet trešo vietu - Edmunds Gross. Arī jaunieši saņēmuši naudas balvas.

Kopš 2011. gada Liepājā Dzejas dienu laikā notiek rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas «Krasta ļaudis» pasniegšanas ceremonija. Balva dibināta ar mērķi noteikt labāko grāmatu vai literāro ieceri, kas realizēta gatavā darbā, kā arī atrast jaunus un talantīgus jaunos autorus visā Latvijā vidusskolēnu un studentu vidē. Balva akcentē jūras tematiku, popularizē latviešu valodu, nacionālo ideju, patriotismu, kā arī sekmē jaunu grāmatu rašanos.

Latvijas Rakstnieku savienībā šogad konkursam izvērtēšanai tika iesniegtas 12 grāmatas no apgādiem «Pētergailis», «Mansards», «Zvaigzne ABC», «Lauku Avīze» un «Dienas Grāmata».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu