«Jānis Roze»: elektroniskās grāmatas līdz šim nav izkonkurējušas drukātās (36)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā elektroniskās grāmatas līdz šim nav izkonkurējušas drukātās grāmatas, atzina grāmatu un kancelejas preču tirgotāja «Jānis Roze» reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Veisbārde.

«Pagaidām e-grāmatas nav izkonkurējušas fiziskās grāmatas,» sacīja Veisbārde, piebilstot, ka cilvēki vēl aizvien labprāt pērk drukātās grāmatas, taču katru pirkumu rūpīgi izvērtē un vienā reizē neiegādājas vairāk par 1-2 grāmatām, kamēr savulaik tika pirktas 3-4 grāmatas.

Tāpat viņa pastāstīja, ka,

iegādājoties grāmatas, pircējiem noteicošais faktors ir personiskās intereses nevis cena.

«Pircēji izvēlas un zina, ko iegādāties. Ja vēlas pirkt, piemēram, konkrētu detektīvromānu, tad cenai nav noteicošā loma,» sacīja Veisbārde.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka cilvēki vēl aizvien labprāt iegādājas grāmatas bērniem, lai arī pieprasījums pēc tām šogad nav pieaudzis salīdzinājumā ar pagājušo gadu. «Jūtam, ka bērnu grāmatas izpilda savus pārdošanas rezultātus.

Vecāki tomēr vēlas, lai bērni ne tikai spēlē spēles mobilajā telefonā vai sēž pie datora, bet arī lasa grāmatas,»

teica Veisbārde.

2013.gadā «Jānis Roze» strādāja ar 12,092 miljonu eiro apgrozījumu un guva 37 300 eiro peļņu.

«Jānis Roze» nodarbojas ar grāmatu, skolas, kancelejas un biroja preču, žurnālu un citu poligrāfisku izdevumu mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, pašreiz Latvijā darbojas 38 «Jāņa Rozes» grāmatnīcas. Uzņēmums «Jānis Roze» ir dibināts 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 368 500 latu (524 300 eiro), un tas vienādās daļās pieder Inārai Beļinkajai un Aināram Rozem.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu