Krāšņāku dāvanu grūti iedomāties! «Suņa gars» un «Kaķa grācija» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nu gan suņu un kaķu mīļotājiem būs par ko priecāties – iznākuši divi krāšņi, fotogrāfijām bagāti un milzīgi albumi ar apakšvirsrakstu «Ilustrēta vēsture» – «Suņa gars» un «Kaķa grācija», informē «Apgādā Zvaigzne ABC».

Temzinas Pikerelas teksts un valdzinošās, katras šķirnes garu atklājošās Astridas Herisones fotogrāfijas padara šos albumus par bagātīgu uzziņu avotu un vienlaikus par lielisku izklaidi.

Šī būs arī lieliska dāvana gan kaķu, gan suņu īpašniekiem, gan arī tiem, kas vēl tikai sapņo par mīluļa iegādi.

No senajiem laikiem un zinātnieku pētījumiem, svarīgākajiem faktiem cilvēku, kaķu un suņu kopdzīvē līdz pat katras šķirnes īpatnībām un pārmaiņām izskatā un uzvedībā – tā ir vārdiskā informācija par abiem vismīlētākajiem mājdzīvniekiem. Vai zinājāt, ka suņi kopā ar cilvēkiem dzīvo jau vismaz 14 000 gadu? Ka kaķu ādiņas viduslaikos izmantoja mūķeņu tērpu rotāšanai? Ka mīlīgie pekinieši savā dzimtenē Ķīnā tika uzskatīti par drosmīgiem saimnieka aizstāvjiem? Ka kaķi bijuši arī uz slavenā kuģa «Mayflower»? Ka lords Bairons uzcēla pieminekli savam sunim Bocmanim, bet Čārlzs Dikenss draudzējās ar kaķi?

Foto: publicitātes

Suņu un kaķu šķirņu vēsture ir ārkārtīgi interesanta un aizraujoša, T. Pikerela veikusi plašu izpēti un vēsta gan par senajām šķirnēm, gan tām, kas izveidotas tikai mūsdienās, īpašu uzmanību veltot gan retām, gan ļoti populārām šķirnēm. Izrādās, ka šķirnes dzīvnieciņu audzēšana lasāma gluži kā detektīvs: suņi un kaķi ir piedalījušies dažādos svarīgos vēstures notikumos, glābuši saimniekus vai – gluži otrādi – cietuši no nepamatotiem apvainojumiem un pat masveidā iznīcināti. Arī selekcijas darbs dažādos laikos ticis veikts ar atšķirīgiem mērķiem. Kā radušies krievu kurti, kolliji, labradori un mīlīgie mopši? Kā mazais, sparīgais un drosmīgais meksikāņu šunelis čivauva kļuva par slavenību aksesuāru? Vai pūdeļus joprojām uzskata par gudrākajiem suņiem pasaulē?

Lasiet, priecājieties par fotogrāfijām un izziniet sava mīļākā mājdzīvnieka vēstures faktus!

Foto: publicitātes
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu