Uzmanību, vīriešu literatūra – jauns Džeimsa Patersona trilleris (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atrast spraigu, aizraujošu lasāmvielu vīriešiem bieži vien ir daudz grūtāk nekā sievietēm. Taču ir pāris knifu, kas parasti noder: izvēlieties grāmatu, kuras autors ir vīrietis, un, otrkārt, izvēlieties vai nu latviešu autoru, vai visā pasaulē populāru rakstnieku. Džeimsa Patersona (James Patterson) jaunais trilleris «Zoo» ir pasaules bestsellers, kurš mēnešiem ilgi turējies «The New York Times» bestselleru saraksta augšgalā, un tas stāsta par notikumiem, kas, iespējams, var kļūt arī reāli, informē «Apgādā Zvaigzne ABC».

Ziņu kanālos ik vakaru rāda satraucošus kadrus: dzīvnieki pēkšņi kļūst agresīvi pret cilvēkiem! Losandželosas zoodārza vecīgais lauvu pāris nogalina savu ilggadējo kopēju, medniekus ASV ziemeļos nonāvē viltīgi un izmanīgi grizli lāči, Āfrikas savannās lauvas medī tūristus un trofeju medniekus... Pat mājas mīluļi uzbrūk saviem saimniekiem! Kā tas izskaidrojams, un ko darīt, lai uzbrukumi beigtos?

Mazā Ņujorkas dzīvoklītī mīt jaunais zinātnieks Džeksons Ozs, kurš izstrādājis pārdrošu teoriju – bet tā vēl nav pierādāma. Viņš dodas uz Āfriku, lai pārbaudītu dažus faktus, un tur sastop Hloju, ekoloģijas pētnieci, un abi tikai par mata tiesu izglābjas no nāves plēsoņu zobos. Tikmēr dzīvnieku uzbrukumi pasaulē izplatās ar skrejuguns ātrumu, un pienāk brīdis, kad Džeksona brīdinājumos ir gatavas ieklausīties pat ļoti augstu stāvošas personas. Ir jāatrod veids, kā nomierināt satrakotos dzīvniekus, – vai arī cilvēcei draud nenovēršama bojāeja. Tomēr ir arī cilvēki, kam šis risinājums varētu ļoti, ļoti nepatikt...

Džeimss Patersons ir viens no nedaudzajiem rakstniekiem, kura darbi vienmēr (jau 36 gadus!) iekļūst bestselleru listēs. Pārsvarā viņš raksta spriedzes romānus un detektīvus – turklāt katrs no tiem izceļas ne tikai ar spraigiem notikumiem, bet arī skar kādu aktuālu problēmu. Jaunais romāns «Zoo» vēsta par pārmaiņām, kuras parādījušās kā civilizācijas blakusprodukts, pārmaiņām, kuras nevar paredzēt un ir gandrīz neiespējami novērst. Romāns sarakstīts kopā ar Maiklu Ledvidžu, un «Time» par to izsakās īsi: «Labākais no labākajiem.» Dž. Patersona romāni parasti aicina ne tikai izklaidēties ar spraigu notikumu izklāstu, bet arī domāt – un «Zoo» tam ir lielisks piemērs. Reiz atšķirtu, grāmatu nav iespējams nolikt malā, un izlasīta tā vēl labu laiku paliek atmiņā.

Foto: publicitātes

Interesanti, ka Džeimss Patersons ir slavens ne tikai ar saviem darbiem, bet arī ar faktu, ka ir pasaulē vislabāk pelnošais rakstnieks – 2013. gadā viņa ienākumi no grāmatām bija 90 miljoni dolāru!

Apgādā «Zvaigzne ABC» izdoti arī Džeimsa Patersona romāni «Privātdetektīvi» un «Privātdetektīvi. Spēles» un jauno lasītāju augsti novērtētais romāns skolēniem «Pamatskola – manas dzīves briesmīgākie gadi».

www.zvaigzne.lv

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu