Beļģijas dienās Rīgā viesosies bērnu grāmatu ilustrators Karls Knēts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Beļģijas dienās Rīgā, ko rīko Beļģijas vēstniecība Latvijā, notiks ievērojamā bērnu grāmatu ilustratora Karla Knēta (Carll J.B. Cneut) darbu prezentācija un meistardarbnīca Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī tikšanās ar lasītājiem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, informē izdevniecībā «Liels un mazs».

Karla Knēta ilustrācijām raksturīgas sulīgas, piesātinātas krāsas, bagātīgas faktūras un dinamiskas kompozīcijas. Viņa ilustrētās grāmatas saņēmušas prestižas starptautiskas balvas Beļģijā, Nīderlandē, Itālijā, Francijā un Slovākijā, 2012. gadā viņš bija viens no pieciem Kristiana Andersena balvas finālistiem, 2014. un 2015. gadā Beļģija viņu nominējusi Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai.

Mākslinieks sadarbojas ar dažādiem bērnu žurnāliem, veidojis kostīmus teātra izrādēm, 2002. gadā debitējis arī kā bērnu rakstnieks.

Karls Knēts ir pasniedzējs Ģentes augstskolā (School of Arts KASK-Koninklijk Conservatorium , Hogeschool Gent) , kur studentiem māca ilustrēšanas mākslu. «Ilustrējot grāmatu, man ir iespēja pamazām radīt veselu pasauli starp diviem grāmatas vākiem. Turklāt grāmatām ir ilgs mūžs,» saka mākslinieks.

Pasākums notiks 5. novembrī plkst.12.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu