Izdota Ģērmaņa un Liepiņa sarakste, kurā atainojas Latvijas valsts atjaunošanās gadi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2015. gada oktobrī Uldim Ģērmanim būs simtgade. Un tas būs mirklis, kad nāksies vērtēt šā neparastā un izcilā cilvēka atstātos darbus un viņa darbību. Ulda Ģērmaņa un Eduarda Berklava sarakste, apkopota grāmatā «Dialogi» (Valters un Rapa, 2007), parādīja, cik liela ir lasītāju interese par politiskiem tematiem, kas risināti latviešu nācijas interesēs. Arī nule kā izdotajai Ģērmaņa sarakstei ar Didzi Liepiņu ir politisks raksturs, un nācijas vitālās vajadzības ir varbūt uzsvērtas pat uzskatāmāk nekā «Dialogos».

Ģērmanis pārredzēja notikumus Latvijā labāk nekā daudzi šejienes politologi un politiķi. Turklāt viņa izteiktām politiskām prognozēm aizvien bijis pozitīvs piepildījums.

Ģērmaņa un Liepiņa sarakstē atainojas Latvijas valsts atjaunošanās gadi, un tajā ir ļoti vērtīgi, asi un trāpīgi vērojumi un secinājumi, kas iegūst īpašu aktualitāti Krievijas agresijas laikā pret Ukrainu un mūsu pašu bažām par savu rītdienu. Sarakstē ir tieši un bez aplinkiem vērtēti plaši pazīstami Latvijas ļaudis: gan politiski darbinieki, gan literāti, rakstnieki un dzejnieki, kā Vizma Belševica, Māris Gailis, Anatolijs Gorbunovs un daudzi citi.

Grāmatu izdod AS «Valters un Rapa».

www.valtersunrapa.lv

«Sarakste»
«Sarakste» Foto: publicitātes

Uldis Ģērmanis - vēsturnieks, publicists, rakstnieks, Latvijas Universitātes vēstures maģistrs (1943) un Stokholmas universitātes vēstures doktors (1974), specializējies jaunāko laiku, it īpaši Latvijas un Krievijas - Padomju Savienības vēsturē. Gan trimdā, gan vēlāk Latvijā, publicētas vairākas Ģērmaņa grāmatas, no kurām zināmākās ir: «Pa aizputinātām pēdām», «Latviešu tautas piedzīvojumi», «Zili stikli, zaļi ledi», «Tā lieta pati nekritīs», «Zināšanai», «Divi portreti», «Pakāpies tornī», «Laikmeta liecības», «Ceļā uz Latviju», «Izvērtēšanai», u.c. Daudz publicējies trimdas presē, kur bija pazīstams kā zobgalīgs un trāpīgs satīriķis Dr.Ulafs Jāņsons. Bijis apskatnieks zviedru laikrakstā Dagens Nyheter. Strādājis par skolotāju Solnas vidusskolā. Lasījis lekcijas zviedriem dažādās viņu organizācijās par Padomju Savienības stratēģiju un taktiku savu globālās hegemonijas mērķu sasniegšanai.

Didzis Liepiņš beidzis Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti (1992). Par literāriem tematiem publicējies vairākos 90. gadu izdevumos (pētījumi par Krišjāņa Valdemāra ģimenes - māsu Mariju Medinsku Valdemāri, par rakstnieku un dzejnieku un Nacionālā teātra direktoru Jūliju Rozi, ir publikācijas dažos trimdas laikrakstos par oolītiski-sabiedriskiem jautājumiem). Pašlaik ir vairāku starptautisku auditorfirmu vadošajos amatos. Bijis pazīstams un cieši saistīts ar vairākiem izciliem latviešu politiķiem, kā Eduardu Berklavu.

Didzis Liepiņš
Didzis Liepiņš Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu