Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautisks dzejas festivāls «Dzejnieka asinis»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/dzejniekaasinis

Šovakar Kaņepes Kultūras centrā norisināsies starptautisks dzejas festivāls «Dzejnieka asinis», kurā piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, informēja festivāla rīkotāja Jeļena Glazova.

Plkst.18 sāksies dzejas lasījumi un lekcija par mūsdienu dzeju, bet plkst.21 paredzētas dažādas starpdisciplināras performances.

Dzejas lasījumos piedalīsies Latvijas dzejnieki Kārlis Vērdiņš, Pēteris Draguns, Henriks Eliass Zēgners, Semjons Hanins, Alise Zariņa, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne, Eriks Naivo, kā arī dzejnieki no ārzemēm - Igors Kotjuhs no Igaunijas, Dmitrijs Kuzmins, kas pārstāvēs gan Krieviju, gan Latviju, un Deniss Larionovs, Timofejs Dunčenko un Asja Engele no Krievijas.

Ar lekciju par mūsdienu dzeju uzstāsies dzejnieks, kritiķis un izdevējs, «Vavilon.ru» dibinātājs, literārā žurnāla «Vozduh» un portāla «Textonly.ru» redaktors, Prinstonas universitātes ASV viesprofesors Dmitrijs Kuzmins. Lekcija notiks angļu valodā.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu pasākumu otrajā daļā uzstāsies dzejnieks Krišjānis Zeļģis ar Māra Butlera eksperimentālās mūzikas projektu «Dubna». Latvijas akadēmiskais komponists Platons Buravickis rādīs sadarbību ar pašmāju audiovizuālo mākslinieci Sabīni Moori, bet krievu dzejnieks Timofejs Dunčenko sadarbībā ar Maksimu Šentelevu no apvienības «Bērnu rīts» piedāvās skatītājiem skaņu mākslas un dzejas performanci.

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis Pēteris Draguns.

Starptautiskā dzejas festivāla «Dzejnieka asinis» pasākumi šogad notiek jau trešo reizi. Iepriekšējie pasākumi tika rīkoti maijā un augustā Kaņepes Kultūras centrā un bārā «Chomsky». «Dzejnieka asiņu» festivāla pasākumus tiek plānots rīkot vairākkārt gada laikā, kā arī iesaistīt Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Festivāla apmeklējums būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu