Izdota grāmata par meža meitām - viņu pieredzēto partizānu kara laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecībā «Dienas grāmata» izdota Sanitas Reinsones dokumentālās prozas grāmata «Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, mežā, cietumā», informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieces Reinsones grāmatā stāstīts par to, ka Otrā pasaules kara beigas Latvijā mieru neatnesa - gluži pretēji, te sākās jauns karš, kas dramatiski pārmainīja dzīvi daudziem cilvēkiem un viņu ikdienā ienesa teroru un bailes. Meži un purvi kļuva par militāras pretošanās vietu un reizē pajumti tūkstošiem cilvēku. Mežs kļuva par politisku jēdzienu, nepakļaušanās un pretstāves apzīmējumu.

«Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, mežā, cietumā»
«Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, mežā, cietumā» Foto: publicitātes


Sieviešu piedzīvotais mežos un purvos nacionālo partizānu kara laikā līdz šim ir bijusi neizzināta Latvijas vēstures lappuse. Reinsone grāmatā uzklausījusi un grāmatā apkopojusi divpadsmit sieviešu - meža meitu - pieredzēto un pārdzīvoto.

Darbs tapis ar Eiropas Sociālā fonda projekta «Kultūras kultūrā: robežvēstījumu politika un poētika» atbalstu. Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Grāmatas noformējumu papildina melnbaltas fotogrāfijas no grāmatas varoņu un autores personiskajiem krājumiem. Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis.

www.dgramata.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu