Patersons izdod romānu, kas pēc diennakts pašiznīcinās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds fans par 194 000 sterliņu mārciņu iegūs iespēju izlasīt slavenā kriminālromānu autora Džeimsa Patersona (James Patterson) jaunāko darbu, kas pašiznīcināsies 24 stundu laikā. Netiek atklāts, kādā veidā notiks grāmatas pašiznīcināšanās, taču zināms, ka klāt būs īpašu uzdevumu vienība, lai nepieļautu dzīvībai bīstamas situācijas rašanos.

Patersons norāda, ka līdz ar daudzu grāmatnīcu slēgšanu grāmatu izdevējiem vajag izmantot tikpat aizraujošas stratēģijas kā kinostudijām, reklamējot savus jaunākos produktus. Atšķirībā no Holivudas sarkanā paklāja pasākumiem un lielajiem reklāmas budžetiem grāmatu atklāšana un parakstīšana parasti ir visai klusi un piezemēti pasākumi.

«Izdevējiem jābūt konkurētspējīgiem,» uzskata 67 gadus vecais amerikāņu rakstnieks. «Tiem jāsacenšas ar kino un internetu.»

Vienu Patersona daiļrades cienītāju nogādās pagaidām neatklātā vietā, kur tas ieturēs maltīti ar rakstnieku un saņems viņa jaunākā romāna «Private Vegas» eksemplāru. Grāmata nonāks pārdošanā mēneša beigās.

Vēl 1000 fani varēs bez maksas lejupielādēt grāmatas digitālos eksemplārus internetā. Arī tie pēc vienas diennakts tiks dzēsti no datora.

«Private Vegas» galvenais varonis ir izmeklētājs Džeks Morgans, kurš Lasvegasā atklāj slepkavu tīklu.

Patersons ir starp visvairāk pelnošajiem mūsdienu rakstniekiem. Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 300 miljoni viņa romānu.

Patersons sarakstījis vairāk nekā 100 kriminālromānus, psiholoģiskos trillerus un mīlas stāstus, kā arī bērnu grāmatas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu