Velbeka romāns pirmajā nedēļā Vācijā kļūst par bestselleru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Franču rakstnieka Mišela Velbeka jaunākais romāns «Soumission» («Pakļaušanās») pirmajā nedēļā pēc iznākšanas Vācijā ierindojies visvairāk pirkto grāmatu saraksta augšgalā, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

«Mēs esam iespieduši 270 000 romāna eksemplāru, no kuriem 230 000 nogādāti grāmatnīcās,» pirmdien paziņoja grāmatas izdevējs Vācijā «Dumont».

Tulkotāja un vācu izdevējdarbības pārzinātāja Keitija Dērbijšīra grāmatas panākumus raksturo kā «diezgan iespaidīgus». «Viņš šeit vienmēr bijis populārs intelektuālo mačo vidū, taču šoreiz grāmatas iznākšana uzjundīja īpaši lielu interesi,» viņa teica.

Tulkojums vācu valodā tika izdots tikai dažas dienas pēc tam, kad grāmatas oriģinālā versija nonāca pārdošanā Francijā. «Pie tā strādāja divi tulkotāji. Domājams, ka viņi tulkoja agrāku manuskriptu, nevis pilnībā pabeigto franču versiju,» skaidro Dērbijšīra. «Vācijā tā ir ierasta lieta. Izdevēji maksā lielus avansus par populārām grāmatām un nevēlas zaudēt pircējus, kuri izvēlēsies lasīt oriģinālvalodā.»

Romāns «Soumission» ir politiska fantāzija, un tā darbība norisinās 2022. gadā, kad beigām tuvojas pašreizējā Francijas prezidenta Fransuā Olanda prezidentūras otrais termiņš. Prezidenta vēlēšanās cīnās galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna un Musulmaņu brālības kandidāts, kas arī plūc uzvaras laurus, pateicoties sociālistu un centristu atbalstam.

«Soumission» nonāca pārdošanā 7.janvārī, kad ar automātiskiem ieročiem bruņoti islāmisti Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, kur noslepkavoja 12 cilvēkus.

Pirmajās piecās dienās pēc iznākšanas Francijā tika pārdoti 120 000 romāna eksemplāru.

Septembrī paredzēts grāmatu izdot Lielbritānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu