Skolas saņem grāmatu dāvinājumus no prezidenta un bijušajiem skolēniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Melngalvju namā pie Latvijas prezidenta Andra Bērziņa 26. janvārī pulcējās skolu direktori no visas valsts, lai saņemtu grāmatu dāvinājumus no prezidenta un arī no saviem bijušajiem skolēniem. Pasākumā, kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Andri Bērziņu, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, kā arī vairākiem uzņēmējiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kas atsaukušies «Draudzīgā aicinājuma» dienas idejai, bija arī vairākas izdevniecības.

«Ir skaisti darīt kādam labu – arī mēs, izdevniecība «White Book», cenšamies to darīt savu iespēju robežās,» par akciju izsakās izdevēji. «Tāpēc šogad esam vieni no tiem, kas skolu atbalsta kustības «Draudzīgais aicinājums» ietvaros skolām dāvina grāmatas. Mūsu dāvana – Gusta Linkeviča un Rutas Svažas grāmata «Ābece. Burtu pasakas» – nonāks katrā Rīgas skolā. Mūsuprāt, ir svarīgi ne tikai šādos brīžos, bet arī ikdienā atcerēties, ka Latvijā ir daudz talantīgu un radošu cilvēku. Mūsu izdevniecības uzdevums ir dot šiem cilvēkiem iespēju.»

«Draudzīgais aicinājums» ir skolu atbalsta kustība, kuru 1935. gada 28. janvārī aizsāka toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Kustības pamatā ir ideja par palīdzību savām skolām ar mērķi uzlabot izglītības kvalitāti, līdz ar to ceļot arī vispārējo labklājības līmeni Latvijā. Akcija aicina ikvienam atcerēties savu kādreizējo skolu, ziedojot tai grāmatas, mācību līdzekļus, mākslas priekšmetus vai citas noderīgas lietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu