Augustā iznāks triloģijas «Meitene ar pūķa tetovējumu» turpinājums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Augustā iznāks turpinājums nelaiķa zviedru rakstnieka Stīga Lārsona (Stieg Larsson) triloģijai «Meitene ar pūķa tetovējumu», otrdien paziņoja izdevējs. Kriminālromānu «That Which Does Not Kill» («Kas nenogalina») novembrī pabeidza rakstnieks Deivids Lāgerkrancs (David Lagercrantz), kurš bija līdzautors zviedru futbolista Zlatana Ibrahimoviča autobiogrāfijai.

Lāgerkrancs uzrakstījis turpinājumu slavenajai triloģijai Lārsona vietā, kurš 2004. gadā 50 gadu vecumā mira no sirdstriekas.

500 lappuses biezajā grāmatā turpināsies galvenās varones Līsbetas Salanderes piedzīvojumi. «Es gribēju izmantot Stīga Lārsona izveidoto pasauli, tās plašo mitoloģiju,» Lāgerkrancs atklāja laikrakstam «Dagens Nyheter». Viņš palicis uzticīgs Lārsona rakstniecības stilam, kurā sociālo un politisko notikumu kritika savijas ar kriminālromāniem raksturīgu intrigu.

«Līsbeta Salandere nav nekāda parastā supervarone. Viņa ir lieliska ne tikai savu daudzo talantu dēļ, bet arī viņas izcelsmes dēļ,» norāda rakstnieks.

Tiek uzskatīts, ka pirms nāves Lārsons esot plānojis papildināt sēriju ar vēl vismaz septiņiem romāniem.

27. augustā jaunā grāmata iznāks vismaz 35 valstīs, paziņoja izdevniecība «Nordstedts».

Triloģijas darbi, kurus aizsāka romāns «Meitene ar pūķa tetovējumu», visā pasaulē pārdoti apmēram 80 miljonos eksemplāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu