Murakami lasītājiem dod padomus par mīlestību un seksu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Noslēgtais japāņu rakstnieks Haruki Murakami turpina sniegt lasītājiem padomus un atbildes uz iesūtītajiem jautājumiem, šoreiz pievēršoties tādām tēmām kā mīlestība un sekss. Īpaši izveidotā mājaslapā Murakami kādai 22 gadus vecai sievietei, kura nekad vēl nav bijusi iemīlējusies, salīdzināja sajūtu ar «kaķa iekrišanu veļas mašīnā, kamēr tā griežas».

«Tu nekad nevarēsi to paredzēt, pirms nebūsi piedzīvojusi,» viņš teica. «Ja šķiet, ka negribi iemīlēties vai ka tas būs smagi, tad lūdzu turies tālāk no veļas mašīnām.»

Savukārt pusmūža vīrietim, kurš vēlas savaldzināt par 20 gadiem jaunāku sievieti, Murakami iesaka izlasīt ķīniešu karavadoņa un domātāja Suņdzi sacerējumu «Kara māksla». «Vispirms tev jāievāc informācija. Pēc tam jārod iespēja ar viņu aprunāties un saprast, kā viņa reaģēs uz taviem mēģinājumiem iepatikties,» pamāca 66 gadus vecais rakstnieks.

Tikmēr cits vīrietis sūdzas par pavītušo mīlas dzīvi ar sievu. «Tādi cilvēki kā viņa tik viegli nemainīsies,» uzskata Murakami. «Varbūt tev nāksies padoties.»

Lasītāju vēstules tika pieņemtas līdz janvāra beigām, bet atbilžu publicēšana turpināsies līdz marta nogalei.

Murakami sacīja, ka izlasīšot visas e-pasta vēstules un pats rakstīšot atbildes. «Nebūs tā, ka tikai parakstīšu asistenta vai redaktora sacerētās vēstules,» skaidro 66 gadus vecais rakstnieks. «Diemžēl man ir tikai viens ķermenis, tāpēc nevarēšu atbildēt visiem.»

Jautājumus varēja uzdot par lietām, par kurām lasītājiem ļoti interesē Murakami viedoklis, par viņa iemīļotākajām vietām, kaķiem vai arī mīļāko beisbola komandu, teikts mājaslapā publicētajos noteikumos.

Pirmajā dienā tika iesniegti vairāk nekā 2000 jautājumu, norādīja Murakami izdevniecība.

2006. gadā Murakami rīkoja līdzīgu projektu, kas faniem beidzot deva iespēju tiešā veidā sazināties ar noslēgto rakstnieku, kurš parasti cenšas izvairīties no mediju uzmanības.

«Pagājis jau ļoti ilgs laiks, un es gribēju apmainīties e-pastiem ar lasītājiem,» sacīja rakstnieks.

Murakami ir viens no Japānas pazīstamākajiem rakstniekiem. Viņa vārds pēdējos gados bieži nosaukts starp ticamākajiem Nobela prēmijas literatūrā kandidātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu