Toms Kreicbergs pārdevis grāmatu amerikāņu izdevniecībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rakstnieks Toms Kreicbergs pārdevis savu romānu «Salsa for Fidel» Ņujorkas izdevniecībai «Katherine Tegen Books», kā arī ir nominēts 2014.gada Nebulas godalgai, informē rakstnieka pārstāve Aira Laiviņa. «Salsa for Fidel» ir romāns jauniešiem, kas stāsta par diviem tīņiem no Ņujorkas. Romāna varoņi dodas uz Kubu dejot un meklēt romantiku zem palmām, bet saskaras ar rasismu, seksismu un komunisma skaudro realitāti. Šis būs Kreicberga pirmais romāns ASV tirgū, kur viņš pazīstams ar pseidonīmu «Tom Crosshill».

«Izdot romānu ASV sapņoju jau no divpadsmit gadu vecuma. Ja būtu zinājis, cik ilgi būs jāstrādā, nezinu, vai man būtu pieticis apņēmības. Tagad, protams, gandarījums ir milzīgs,» pastāstīja autors.

«Katherine Tegen Books» ir izdevniecības «HarperCollins» apakšuzņēmums, kas publicējis tādus pēdējo gadu jauniešu bestsellerus kā Veronikas Rotas «Divergent». Kreicberga romānu plānots izdot 2016.gada rudenī.

Kubas tematika autoram ir tuva arī personiski. Pēdējo gadu laikā Kreicbergs četrus mēnešus pavadījis Havanā, intensīvi apgūstot salsas deju un mūziku. Viņš brīvi pārvalda spāņu valodu un Rīgā palīdzējis atvērt salsas studiju «CosaBuena».

Arī stāsts «The Magician and Laplace's Demon», kurš godināts ar Nebulas godalgas nomināciju, sākas Kubā. Labākajās fantastikas žanra tradīcijās stāsta darbība gan notiek visas mūsu galaktikas plašumos un daudzu gadsimtu garumā. Tas pagājušā gada decembrī publicēts populārajā elektroniskajā žurnālā «Clarkesworld».

Nebulas godalga ir viens no diviem augstākajiem apbalvojumiem fantastikas žanrā. Nominācija tiek uzskatīta par lielu pagodinājumu, kuru izceļ autoru biogrāfijās un uz grāmatu vākiem. «Laplace's Demon» ir jau trešais Kreicberga stāsts pēdējo četru gadu laikā, kas nominēts šai godalgai.

«Īpaši gandarīts jūtos, jo šis stāsts ir mana pirmā publikācija kopš 2012. gada. Ilgu laiku esmu pavadījis, strādājot vien pie romāniem, tādēļ prieks redzēt, ka neesmu vēl aizmirsis rakstīt arī īsi,» norādīja Kreicbergs.

Ne «Salsa for Fidel», ne «The Magician and Laplace's Demon» vēl nav iztulkots latviski. Latviešu lasītājiem drīzumā būs iespēja lasīt citu Kreicberga jaundarbu - romāns «Lopu ekspresis» stāstīs par kāda latvieša piedzīvojumiem finanšu tirgū Volstrītā ASV un par viņa vecmāmiņas gaitām Sibīrijas izsūtījumā. To šovasar klajā laidīs apgāds «Zvaigzne ABC».

Kreicbergs pirmos stāstus angļu valodā sāka rakstīt 12 gadu vecumā. 2009. gadā viņš uzvarēja fantastikas īsprozas konkursā «Writers of the Future». Rakstnieka darbi tikuši nominēti Nebulas godalgai un Latvijas Literatūras gada balvai. Kreicbergs ir pirmais latvietis starp Amerikas Fantastikas rakstnieku asociācijas biedriem. Viņš ir arī Ņujorkas rakstnieku grupas «Altered Fluid» biedrs. Pašreiz latviski pieejama Kreicberga fantastikas stāstu izlase «Dubultnieki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu