Foto: Ķīpsalā sācies Grāmatu karuselis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Kā jau ierasts, arī šogad starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» vienlaikus notiek «Skola 2015», kas aicina studētgribētājus atrast un izvēlēties kādu no Latvijas skolām, universitātēm, koledžām utt., un otrā zālē «Latvijas grāmatu izstāde 2015», kas piedāvā lielāko Latvijas izdevniecību un apgādu grāmatu klāstu. Portāls «TVNET» arī devās noskaidrot, kas notiek «Ķīpsalā» pirmajā izstāžu dienā.

Grāmatu izstādē piedalās izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī daudzi grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvā tādas Latvijas izdevniecības «Dienas Grāmata», «Jāņa Rozes apgāds», karšu veikals «Jāņa sēta», «Jumava», «Kontinents», «RaKa», «Zinātne», «Zvaigzne ABC» u.c. Uz vietas notika arī daudzu jaunu grāmatu prezentācijas.

Pulksten 15 pie apgāda «Jumava» stenda savu jauno grāmatu «Santamonika, Arhangeļskas apg.» prezentēja Viktors Kalniņš jeb Viks. Grāmata portretē pagājušā gadsimta 60. gadu padomju armijas ikdienu. Viks grāmatu sarakstījis, kad secinājis, ka latviešu pēckara literatūrā nav bijusi neviena grāmata, kas dokumentētu latviešu karavīru dzīvi. Tā kā viņš pats Arhangeļskā dienēja no 1962. līdz 1864. gadam, viņš pats spējis aprakstīt tā laika realitāti.

Izstādē ierobežotā skaitā, pavisam svaiga no tipogrāfijas apmeklētājiem ir pieejama grāmata «Piekūns skrien debesīs», kas vēsta par pašmāju rokgrupu «Jauns Mēness». Izdevniecības «Dienas Grāmata» stendā vairākas grāmatas būs pieejamas par īpašu cenu (10 eur vai 9 eur, ja no avīzes «Diena» izgriezts kupons), turklāt ar grāmatas autora - mūzikas kritiķa un žurnālista Jāņa Žildes un «Jauns Mēness» solista Ainara Mielava autogrāfiem.

Veikalos visā Latvijā grāmata nonāks jau pirmdien, 2. martā.

Otrajā zālē notiekošā «Skola 2015» pulcēja daudz interesentu, galvenokārt vidusskolas vecuma jauniešus, kas atbraukuši no visas Latvijas un mēģina atrast sev interesējošo informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī valodu kursiem un tālmācību. Gan šodien, gan arī sestdien un svētdien būs iespējams uzzināt par svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu, pieejama informācija tiem, kuri ir izlēmuši studēt augstskolās vai mācīties kursos ārvalstīs.

Izstāde norisināsies trīs dienas – no 27. februāra līdz 1. martam.

Visās trīs izstādes dienās darbosies Grāmatu maiņas punkts, būs iespēja izmēģināt elektrodivriteņus un apskatīt, iespējams, arī izmēģināt pirmo Latvijā izgatavoto elektrokartingu.

Par plašo izstādes piedāvājumu uzzini vairāk:

www.bt1.lv

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

twitter.com/gramatu_izstade

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu