Iznāk jauns literārais žurnāls «Domuzīme»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @janisrozeKB

Ceļu pie lasītājiem sācis literārā žurnāla «Domuzīme» pirmais numurs. Tas paredzēts literatūras, publicistikas un vēstures cienītājiem, to finansē Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF), pastāstīja žurnāla satura redaktore Rudīte Kalpiņa. Sākot no rītdienas, «Domuzīme» būs pieejama Jāņa Rozes grāmatnīcās, un tuvākajās dienās - preses tirdzniecības vietās. Žurnālam ir 72 lappuses, tā tirāža - 1700 eksemplāru.

Kalpiņa atklāja, ka literārais žurnāls «Domuzīme» izdots, jo šī niša Latvijā ir brīva. Nacionālā mērogā iznāk tikai viens literārs žurnāls - «Latvju teksti», kam vērojama arvien lielāka izaugsme. Viņa skaidro, ka Latvijā literārā vide, kur autoriem publicēt savus stāstus, pēdējos 15 gados ļoti sarukusi.

«Šī ir vēl viena platforma, kur autori var publicēties, ir jēga rakstīt,»

norāda Kalpiņa.

Žurnāla «Domuzīme» pirmajā numurā latviešu oriģinālprozu pārstāv Ingas Žoludes un Jāņa Ezeriņa noveles, un Gundegas Repšes romāna fragments; lasāmi arī armēņu autora Hovhannesa Jeranjana un igauņu rakstnieces Mārjas Kangro īsie stāsti, ko latviskojušas Valda Salmiņa un Maima Grīnberga.

Latviešu dzejas spēku apliecina Daina Sirmā, Māris Salējs un Eduards Aivars. Izdevumā lasāmas arī intervijas, viedokļi, iznākušo grāmatu recenzijas un tamlīdzīgi.

Plānots, ka literārais žurnāls iznāks četras reizes gadā. Nākamais numurs gaidāms jūnijā. Patlaban VKKF piešķīris finansējumu diviem numuriem. Kalpiņa izteica cerību, ka arī nākamajiem numuriem izdosies iegūt VKKF atbalstu.

«Domuzīmes» administratīvo vadību nodrošina AS «Cits medijs». Tā satura redaktori ir Kalpiņa, Jānis Vādons, Mārtiņš Mintaurs, Osvalds Zebris. Māksliniece - Sarmīte Māliņa. «Domuzīmes» sauklis ir «Turpini lasīt!»

AS «Cits medijs» izdod arī žurnālu «Ir» un uztur portālu «Ir.lv». Pēc «Firmas.lv» datiem, AS «Cits medijs» Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2010.gada 1.februārī, un tās pamatkapitāls ir 194 534 lati (276 797 eiro.) 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 800 083 eiro un nopelnīja 1 260 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu