Klajā nācis eksotisks un poētisks mīlasstāsts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Apgādā Zvaigzne ABC» klajā nācis vācu rakstnieka Jana Filipa Zendkera (Jan-Philipp Sendker) romāns «Tavu sirdspukstu dziesma» («The Art of Hearing Heartbeats»), kas savaldzina ar poētisko valodu un romantisko vēstījumu, informē izdevēji.

Racionālā amerikāniete Džūlija, pēkšņa impulsa vadīta, dodas uz Dienvidaustrumu Āziju, Birmu. Turp, uz mazo Kalo pilsētiņu pirms četriem gadiem, iespējams, devies viņas tēvs, ievērojams jurists. Viņš vienkārši pameta ģimeni ASV un neatvadījies pazuda. Džūlija dodas pa tēva pēdām, lai uzzinātu «patiesību», kā viņa pati to formulē.

Kad Džūliju mazītiņā kafejnīcā uzrunā svešinieks, jaunā amerikāniete izturas pat naidīgi. Ko gan šis pavecais vīrs var zināt par viņu un viņas pirms vairākiem gadiem pazudušo tēvu? Droši vien vēlas izspiest naudu, viņa spriež... tomēr svešinieka vārdos ir kas tāds, kas liek vismaz uzklausīt viņa stāstu. Vārds pa vārdam, un Džūlija pamazām nokļūst pasaulē, kuru pirms daudziem gadu desmitiem pametis viņas tēvs – sešdesmit gadus senā pagātnē, kad mazajā pilsētiņā dzīvoja aklais puisēns Tin Vins un daiļā Mi Mi. Vai jūs ticat mīlestībai? Sirmgalvja stāsts atklāj Džūlijai viņas tēvu kā pilnīgi svešu cilvēku. Vīrieti ar iespaidīgu pagātni. Senais stāsts izskaidro arī bezgala daudzus notikumus, kas Džūlijai bērnībā šķituši grūti saprotami.

«Tavu sirdspukstu dziesma»
«Tavu sirdspukstu dziesma» Foto: publicitātes

Kopā ar Džūliju nokļūstam Birmā divdesmitā gadsimta četrdesmitajos un piecdesmitajos gados, gan izzinot eksotiskās zemes savādās paražas, gan izbaudot neparasto Tin Vina un Mi Mi stāstu. Tas ir brīnumu pilns, skaists un brīžiem neticams, bet vienlaikus apbrīnojami patiess un saviļņojošs vēstījums par divu jaunu cilvēku mīlestību. Mīlestību, kas pastāv cauri gadiem par spīti laikam, robežām, aizspriedumiem un aizliegumiem. Mīlestību, kas dara laimīgus pat tad, ja mīlētāji nevar būt kopā. Mīlestību, kas ļauj mīļotās sirdspukstus sadzirdēt pāri okeānam...

Netipiski, bet šo brīnišķīgi romantisko romānu sarakstījis vīrietis, turklāt ļoti racionāli domājošs vīrietis. Jans Filips Zendkers ir vācu rakstnieks, vairāku romānu autors. Taču pirms pievēršanās rakstniecībai J. F. Zendkers bijis Stern korespondents Amerikā un Āzijā.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

Tulkojusi Tamāra Liseka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu