Izdos Čarlza Bukovska stāstu krājumu par kaķiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tiks izdoti iepriekš nepublicēti «amerikāņu pagrimušās dzīves apdzejotāja» Čārlza Bukovska (Charles Bukowski) stāsti par kaķiem, vēsta britu laikraksts «The Guardian». «Nākamajā dzīvē gribu būt kaķis,» raksta Bukovskis. «Gulēt 20 stundas dienā un gaidīt, kad mani pabaros. Sēdēt un laizīt pašam savu dibenu.»

1994. gadā mirušā Bukovska stāstus publicēs izdevniecība «Canongate». «Mēs viņu pazīstam kā paštaisnu dzērāju ar bīstamu rokenrola dzīvesveidu. Taču viņa rakstītajā jaušams maigums un mīlestība pret dzīvniekiem, ko mēs parādīsim,» norāda izdevniecības pārstāvis Frānsiss Bikmors.

Stāstu krājums «On Cats» («Par kaķiem») iznāks šī gada oktobrī, trīs mēnešus pēc iepriekš nepublicētu Bukovska vēstuļu izdošanas.

«Labi, ja apkārt ir daudz kaķu,» raksta Bukovskis. «Kad jūties slikti, vienkārši paskaties uz kaķiem un uzreiz jutīsies labāk, jo viņa zina, ka viss ir tā, kā tas ir. Nav jēgas aizrauties ne ar ko. Viņi to vienkārši zina. Viņi ir glābēji. Jo vairāk kaķu tev ir, jo ilgāk dzīvosi. Ja tev būs simts kaķu, tu dzīvosi desmit reizes ilgāk nekā tad, ja tev būs desmit kaķi. Kādreiz to atklās zinātnieki, un tad cilvēki paņems tūkstoš kaķus un dzīvos mūžīgi. Tas nudien ir smieklīgi.»

Bukovska biogrāfijas «Charles Bukowski: Locked in the Arms of a Crazy Life» («Čārlzs Bukovskis: Trakulīgas dzīves skavās») autors Hovards Souns norāda, ka rakstnieks iemīļojis kaķus dzīves nogalē. «Kad viņš bija nopelnījis nedaudz naudas, tad dzīvoja piepilsētā ar sievu Lindu Lī, un viņiem bija daudz kaķu. Viņš sāka lolot sentimentālas jūtas pret tiem,» viņš sacīja.

Bukovskis nomira 1994.gadā 73 gadu vecumā, atstājot sešus romānus un vairāk nekā 50 dzejas, vēstuļu un īso stāstu krājumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu