«Ēd, lūdzies, mīli» autorei jauns romāns «Visu lietu nozīme»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Apgādā Zvaigzne ABC» klajā laists krāšņs un emocionāli satriecošs – «Ēd, lūdzies, mīli» autores Elizabetes Gilbertas (Elizabeth Gilbert) jaunais romāns «Visu lietu nozīme» («The Signature of All Things»). Aizraujošs, pilnasinīgs un kaislīgs vēstījums par izcilu sievieti izcilā gadsimtā, romāns par jūtām, alkām, atklājumiem un pretpolu pievilkšanos.

Elizabete Gilberta, pasaulslaveno grāmatu «Ēd, lūdzies, mīli» un «Saistības» autore, sarakstījusi jaunu romānu, kuru pasaulē jau nosaukuši par šedevru. Tūlīt pēc iznākšanas 2013. gadā romāns «Visu lietu nozīme» izpelnījās jūsmīgas kritiķu un lasītāju atsauksmes – žurnāls «O Magazine» to nodēvēja par «mūža veikumu», Wall Street Journal nosauca par «vērienīgāko un izdomas bagātāko darbu Gilbertas divdesmit gadu ilgajā rakstnieces karjerā», bet Dženeta Maslina no The New York Times par «saistošu, dzīvīgu un karstasinīgu». Romānu «Visu lietu nozīme» par Gada grāmatu 2013 pasludināja šādi izdevumi: The New York Times, O Magazine, The Washington Post, The Chicago Tribune, un The New Yorker. Tas ir izdots vairāk nekā 25 valstīs un tulkots vairāk nekā 20 valodās.

«Visu lietu nozīme» ir aizraujošs un kaislīgs vēstījums par mīlestību, piedzīvojumiem un atklājumiem – izstāstot dižā XIX gadsimta spilgtākos notikumus caur izcilas sievietes mūža gājumu. Henrijs Vitakers, self-made-man, avantūrists un botānikas ģēnijs, pusmūžā kļūst par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Jaunajā pasaulē, un viņa dumpīgā, zinātkārā un gudrā meita Alma Vitakere bauda lielisku un rosinošu izglītību. Caurcaurēm zinātniece Alma tiecas izzināt visu norišu slēpto būtību, izpētīt to un klasificēt – un viņas centieni tiek novērtēti pat tālaika vīrišķajā zinātnes pasaulē. Kad necerēti un nejauši viņas dzīvē ienāk Ambrozs, žilbinoši talantīgs gleznotājs un vienlaikus praktizējošs mistiķis, Alma ir satriekta. Ambrozs uz pasauli un arī uz Almu lūkojas ar mākslinieka acīm, viņš tic lietām, kuras izpētīt nav iespējams, viņš paļaujas uz spēkiem, kas Almai ir sveši... Viņš ir Almas pretpols – tāpat kā Alma ir pretpols Ambroza ticībai un paļāvībai uz likteni. Nav otra cilvēka, kurš tik labi saprastu Almu, – un nav cilvēka, kurš tik ļoti kļūdītos, Almu vērtējot...

«Visu lietu nozīme»
«Visu lietu nozīme» Foto: publicitātes

Romāns aizved lasītāju gan uz tālām un atšķirīgām zemeslodes vietām – no krāšņajiem Kjū dārziem Londonā uz klinšaino Peru, jauniekopto Filadelfiju, mežonīgo Taiti, rāmo Amsterdamu un vēl tālāk –, gan uz tik dziļiem pašu prāta nostūriem, kur parasti neviens nepūlas ielūkoties.

Romāns «Visu lietu nozīme» saista ar izteiksmīgiem varoņiem, tajā tiek uzdoti un atbildēti pārlaicīgi jautājumi, tā ir grāmata, kuru ilgojušies lasīt visi tie, kas cenšas līdzsvarot intelektuālo un emocionālo pasauli.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu