Dokumentālo filmu konkursā Latvijas simtgadei iesniegti 34 projekti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dokumentālo filmu konkursā programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» iesniegti 34 dokumentālo filmu projekti no 26 filmu studijām, informē Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa. Dokumentālo filmu projektu konkursā pieejamais finansējums ir 120 000 eiro. Pēc ekspertu vērtējuma plānots atbalstīt desmit pilnmetrāžas (ne mazāk par 65 minūtēm) dokumentālo filmu projektu attīstīšanu, vienam konkursā atbalstāmajam projektam piešķirot ne vairāk kā 12 000 eiro.

Dokumentālo filmu projektu attīstīšana paredz sižetu izklāstu vai scenāriju rakstīšanu, vizuālo risinājumu un autoru vēstījumu izstrādi, kā arī piecu minūšu filmu demo materiāla izveidi, kas jāpabeidz līdz 2015. gada oktobra beigām, kad tiks izsludināta konkursa nākamā kārta.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēs jau pērn izveidotā Latvijas simtgades filmu programmas ekspertu komisija, kurā ir kinorežisors Jānis Streičs, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, komponiste Lolita Ritmane, kinozinātnieks Viktors Freibergs, Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa un citi. Dokumentālo filmu projektu konkursa pirmās kārtas rezultāti tiks izziņoti līdz aprīļa beigām.

Programma «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» tika uzsākta 2014. gadā. Tās mērķis ir aktualizēt Latvijas vēstures, valstiskuma un nacionālās identitātes tēmas, stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību. Tajā vairākās atlases kārtās līdz 2018.gadam iecerēts atbalstīt ne mazāk kā 12 nozīmīgas pilnmetrāžas filmas, tostarp piecas spēlfilmas, vienu animācijas filmu un sešas dokumentālās filmas.

2014. gada rudenī tika rīkota pilnmetrāžas spēlfilmu un pilnmetrāžas animācijas filmu projektu atlase, konkursam tika iesniegts 31 projekts, ekspertu komisija tālākai projektu attīstīšanai izvēlējās 11 spēlfilmu un divu animācijas filmu projektus. Šie projekti saņēma atbalstu scenāriju rakstīšanai, vizuālo risinājumu izstrādei un demo materiālu izveidei, kas jāpabeidz līdz nākamajai atlases kārtai 2015. gada oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu